Arda Aydoğan... SANAT DÜNYASININ ACI KAYBI!

Arda Aydoğan... SANAT DÜNYASININ ACI KAYBI!

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin Genel Sanat Yönetmeni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun (CRR) eski Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan, Kağıthane Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Acı haberin ardından Metin Uca Twitter hesabından yazdığı,'Dün yeni başlayacak gösterimin provasındaydık. Bugün kalp krizinden kaybettik' mesajıyla acısını paylaştı.

Sanatçının cenazesi salı günü öğle namazını müteakip Levent Camii'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan opera sanatçısı Çağnur Gürsan, Arda Aydoğan'ın zamansız vefatı nedeniyle büyük bir şok yaşadığını dile getirdi.

Ortak projelerin hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Gürsan, "Yarın randevumuz vardı. Önümüzdeki senenin projelerini konuşacaktık. Çok şaşkınız. üzüldük, kırıldık, mahvolduk" ifadelerini kullandı.

Çağnur Gürsan, Aydoğan'la konservatuvardan okul arkadaşı olduklarını aktararak, şu bilgileri verdi:

"Benden bir kaç alt sınıftaydı. Operada bir iki eserde benim babam rolümde oynadı. Çok daha yakın olduk o zaman. Çok iyi bir insandı. Büyüğünü, küçüğünü tanıyan, yapıcı, birleştirici, herkesin iyiliğini isteyen bir insandı. Herkes çok üzüldü. En önemlisi de gençlere imkan sağlardı. Yurtdışından gelen güzel sesli gençler, onun zamanında CRR'de bir opera sahneye koydu. Gençlerle müzikal yapmak istiyordu. Drakula müzikalini düşünüyordu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.