Arda Han… 4 ALBÜMDEN SONRA, SİNGLE!..

Arda Han… 4 ALBÜMDEN SONRA, SİNGLE!..

2008 yılından bu yana müzik piyasasının içinde olan ve bugüne kadar dört farklı albüme imza atan Arda Han, yeni single’ı “Derdim Çok”u sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Klip çekimleri tamamlanan ve 26 Mayıs’ta müzik severlerle buluşacak olan “Derdim Ç

 

Profesyonel anlamda 2008 yılında “Vefasız” adlı albümle müzik dünyasına giriş yapan Arda Han, bugüne kadar dört farklı albümü sevenleriyle buluşturmuş bir isim. Vefasız dışında; 2010 yılında “Bittim Aşkım”, 2011 yılında single albümü olan “Ömre Bedel”, 2014 yılında da “Masal” albümüyle müzik piyasasında adından söz ettiren Arda Han, 2014 yılında aile şirketindeki işlerin yoğunluğu nedeniyle bir süre müzik işlerine ara verdi. 2020 yılının ortalarına geldiğimiz şu günlerde ise bomba gibi bir single albüm olan “Derdim Çok” ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Arda Han, klip çekimlerini tamamladığı şarkıyı, 26 Mayıs’ta müzik piyasası ile buluşturacak.

 

“Bu şarkıyı benim okumam lazım”

“Derdim Çok” şarkısının hikayesini paylaşan Arda Han; “2019 yılında beş şarkılık bir albüm hazırladık. Albümün çıkmasına çok kısa bir süre kala çok sevdiğim müzisyen bir arkadaşım beni aradı ve bir şarkı paylaştı. Bu parçayı duyar duymaz arkadaşıma; ‘Bu şarkıyı benim okumam lazım’ dedim. Bunun üzerine o da şarkıyı bana verdi. Hal böyle olunca, 2019 yılında hazırladığımız albümü bir kenara koyduk ve bu parçaya konsantre olduk. Stüdyo kayıtlarını tamamladığımız “Derdim Çok” single albümünün klip çekimlerini de gerçekleştirdik ve 26 Mayıs 2020 tarihinde müzik severlerle buluşturacağız” dedi.

 

Çekimler Berlin’de gerçekleşti

Söz ve müziği çok yakın arkadaşı olan Mert Ustaoğlu’na ait olan “Derdim Çok” single’nın nasıl ve ne kadarlık bir çalışmanın ürünü olduğunu anlatan genç şarkıcı; “Stüdyo çalışmalarını ortalama iki haftada tamamladığımız şarkının, klip çekimini de bir haftada gerçekleştirdik. Toplamda üç hafta gibi bir süre zarfında kalabalık bir ekiple çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürdük. Tahsin Özkan’ın yönetmenliğini üstlendiği klibimizi de Berlin’de farklı mekanlarda yine profesyonel bir ekiple keyifli bir havada tamamladık.

 

“En büyük destekçim, ailem”

Müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duyan Arda Han, müzikteki kabiliyetini ailesinin desteğiyle bir araya getirerek 2008 yılında profesyonel anlamda müzik çalışmalarına başlamış bir isim. Müzik dünyasında elde ettiği başarının hatırı sayılır bir kısmını ailesine borçlu olduğunu söyleyen Arda Han; “Müzik hayatına beni yönlendiren ailem oldu. Çok küçük yaşlardan bu yana şarkı söylüyordum, rahmetli babam da bana sürekli şarkı söylettirirdi. O süreçte ailem sesimin iyi olduğunu fark etti ve en büyük destekçim olarak yanımda yer aldılar. İlk yıllarda amatör bir şekilde sürdürdüğüm müzik işini 2008 yılına geldiğimizde profesyonel bir şekilde yapmaya başladım” diyerek, müzikle olan hikayesinin nasıl başladığını anlatıyor.

 

“Müzik, sabır işidir”

Daha çok fantezi ve arabesk müzik dinlemekten keyif aldığını söyleyen Arda Han, bunun yanı sıra pop müzik de dinlediğini belirtiyor. Sanatçı olarak ise arabeskin dev ismi; İbrahim Tatlıses’e büyük hayranlık duyan genç şarkıcı, Emrah’ı da çok uzun yıllar severek dinlediğini ifade ediyor. Diğer yandan yeni nesil sanatçıları da takip ettiğini, onlar arasında da son derece başarılı isimlerin yer aldığının altını çizen Arda Han; “Bugüne kadar gerek Türkiye’de, gerekse de tüm dünyada gerçekten çok önemli isimler gelip geçti. Bu sanatçılar, kendi sanatlarını icra ederken biz gençlere de örnek oldu. Diğer yandan birçok alanda olduğu gibi müziğin de bir sabır işi olduğunu düşünüyorum. Bol bol mesai harcayarak, azim ve istekle başarılı işlerin ortaya çıkartılabileceğine inananlardanım” diyerek, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmayacağını söylüyor.

 


 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum