Arslanbek Sultanbekov... GÜNÜMÜZÜN DEDE KORKUT'UNDAN YUNUS EMRE YORUMU!..

Arslanbek Sultanbekov... GÜNÜMÜZÜN DEDE KORKUT'UNDAN YUNUS EMRE YORUMU!..

Çağımızın Dede Korkut’u Arslanbek Sultanbekov, Yunus Emre eseri ‘Yalan Dünya’ için kamera karşısına geçti

Türk Dünyasının efsanevi bestekar ve yorumcusu, çağımızın Dede Korkut’u Arslanbek Sultanbekov’a, Bozdağ Film Yapım bünyesindeki Bozdağ Müzik Evi 12 parçadan oluşan bir albüm hazırlıyor.

Albümde Yunus Emre’nin ‘Yalan Dünya’ adlı eserini yorumlayan Arslanbek Sultanbekov’un özgün yorumu, Apple Music, Spotify, Fizy, Google Play Music başta olmak üzere 200’den fazla dijital mecrada müzikseverlerin beğenisine sunuldu.  

Yunus Emre eseri olan ‘Yalan Dünya’ adlı ilahiye, Bozdağ Film prodüksiyonuyla gerçekleştirilen bir de klip çekildi. Çekimleri Mimar Sinan’ın son eseri olan Valide-i Atik Külliyesi’nde gerçekleştirilen klibin yönetmenliğini usta yönetmen Kamil Aydın üstlendi.  

Mehmet Bozdağ tarafından kurulan Bozdağ Film, Türk dizi ve film sektörüne uluslar arası yapımlar kazandırdıktan sonra şimdi de bünyesinde kurduğu Bozdağ Müzik Evi ile kültür dünyamıza hizmet ediyor.

Türkiye ve Türk dünyasının önemli yorumcuları ve eserlerini uluslar arası platforma taşımayı amaçlayan Bozdağ Müzik Evi, bu çalışmasının ilk adımını modern Türk etnik müziğinin kurucusu ve ‘Çağımızın Dede Korkut’u olarak nitelendirilen Arslanbek Sultanbekov’a yaptığı albüm ile attı.

Daha önce ‘Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’ filmi müzik klibi ve single çalışmasıyla müzikseverleri Sultanbekov’la buluşturan Bozdağ Müzik, şimdi de Yunus Emre eseri ‘Yalan Dünya’ ile ikinci single çalışmasını müzik severleri buluşturdu.  

Kariyeri boyunca Türk Dünyası’nda birçok albüm çıkaran, ‘Dombra’ enstrümanını dünyaya tanıtan, melodi ve sözleriyle yüreklere yol bulan Arslanbek Sultanbekov, ‘Yalan Dünya’ çalışmasında Dede Korkut Destanları’nda yer alan, şimdiki kemanların atası sayılan ve telleri orijinal at kılından imal edilen ‘Kıl Kopuz’u kullandı. Yoğun bir emekle hazırlanan ‘Yalan Dünya’ eserinde, Sultanbekov’a dombra, ney, davul, ud  gibi Türk etnik enstürmanarı ve modern enstrümanlar keman, gitar ve perküsyonlarla değerli saz ustaları eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.