`Aşk`... `AŞK NEDİR? SORUSUNU YANITLAYAN OYUNA, `AŞK` KOKULU BİR GALA !..

`Aşk`... `AŞK NEDİR? SORUSUNU YANITLAYAN OYUNA, `AŞK` KOKULU BİR GALA !..

Hasan Özer`in hem yazıp hem de oynadığı kadın-erkek ilişkilerini konu alan komedi tiyatro türünde ki `Aşk` oyununun galası 21 Şubat Cumartesi Maslak Tim` de gerçekleştirildi...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Aşk nedir? Gerçekten aşık mıyız? Aşk olmadan nasıl bir hayat sürdürürüz? sorularının cevabını traji komik bir şekilde gözler önüne süren oyunun galasına, Hasan Özer'in yakın arkadaşları Şair/Yazar Bilger Güneş, futbol antrenörü Duygu Erdoğan'ın yanısıra, Türk sinemasının efsane oyuncusu Engin Çağlar, magazinkolik.com edidörü Mehmet Karademir, aranjör Burak Öksüzoğlu, sesini 'O ses Türkiye' yarışması ile geniş kitlelere duyuran Erkam Aydar, pop müzik sanatçısı Banu Zorlu, oyuncu Arzu Yanardağ, tiyatro, iş, sanat ve cemiyet hayatından bir çok seçkin konuk katıldı.

Konuklar arasında bulunan ünlü futbol antrenörü Duygu Erdoğan, Elazığspor'dan ayrılışının ardından ilk defa oyuncu yazar ve işadamı Hasan Özer'in AŞK isimli oyununda görüntülendi.

Aşk' ı bir de Hasan Özer' den dinlemek ve seyretmek ister misiniz? sorusuyla yola çıkan oyuncu yazar ve işadamı Hasan Özer ve galanın mimarı olan organizatörlerin gala öncesi tüm konukları tek tek kapıda karşılaması, naif tavırları ve zerafetleri ile galaya gelen konuklardan büyük takdir topladı.

Tiyatro hikayesi "dünyadaki en değerli varlığım" dediği eşinin "bizi sen çok güldürüyorsun, yazdığın senaryoları çık sahnede oyna" demesiyle başlayan Hasan Özer'in İlk gösterisi BKM ve TİM salonları gibi yüksek kapasiteli mekanlarda sahne alarak 2013 yılında "Dünden Bugüne" adlı stand up gösterisi ile başladı.

Bu oyunda gençlik yıllarında gerek aile içinde gerekse Anadolu Lisesi'nde okurken biriktirdiği tüm anılarını komik bir dille ücretsiz olarak yakın çevresi ile birlikte oynayan Özer'in tiyatro yolculuğu işadamı kimliği ile de hızlı bir şekilde devam etmeye başladı..

Özer'in bu oyunu çok beğenildi ve hemen arkasından "Mutlu muyuz?" adlı stand up gösterimini sahneye koydu. "Günümüzde bizler ne durumdayız, gerçekte mutlu muyuz?" sorularının cevaplarının araştırmasını komik bir dille anlatan Özer sonrasında "Göç" adlı oyunu, Provin Mermer'deki mesai arkadaşlarıyla birlikte sahneye koydu.

BKM Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeki bu oyun gerek halk, gerekse basın tarafından çok beğenilip iyi eleştiriler aldı.

Oyunlarında çalışma arkadaşlarına da roller veren karakterlerini halktan birer parça olarak seçen Özer, bu anlamda çalışma arkadaşlarının da kolaylıkla oynayabilecekleri roller ortaya çıkardı.

"Dünyadan göç etmeden mutlaka kendimizle ilgili mutlu olabileceğimiz aktivitelere yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum" diyerek hayat felsefesini gözler önüne seren Hasan Özer, İlk çağlardan günümüze kadar uzanan aşk serüvenü anlatan oyununun gösterimi öncesi magazinkolik.com editörü Mehmet Karademir'in sorularını yanıtladı.

M.K. 'Aşk' oyununuz ile insanlara vermek istediğiniz mesaj nedir? Bu oyunu yazarken toplumda hedef aldığınız bir kesim bir kitle var mıydı?

H.Ö. Benim sevgi ile ilgili bir derdim var. Derdim şu. Bir çok unutulmuş mesajlar var ve gittikce de mutsuzlaşıyoruz. Aşka ve sevgiye dair bu mesajları yazdığım bu oyun ile toplumun her kesimine ulaştırmak, aşka dair düşüncelerimi izleyenlerimizle paylaşmak istiyorum.

MK. Bize bundan sonra ki var ise projelerinizden bahsedebilir misiniz?

H.Ö.Yeni oyunumuz "Aşk"ı ki şu anda görüşmeler devam ediyor muhtemelen BKM ve Zorlu' da gösterime sunacağız. Sırada ki projem ise "Tutkular" adında ki oyunum. Senaryo çalışmalarım bitti şu an diyaloglara başladım.Ayrıca bir film senaryosu üzerine de bir çalışmam var, o devam ediyor.'Tutkular' adlı oyunumu da 'Aşk' ile beraber paralel olarak sahneye koyacağım.

M.K.. 'Aşk'ı, Anadolu'da yaşayan tiyatro severlerle de buluşturmayı düşünüyor musunuz? Turne düşünceniz var mı?

H.Ö. Ben oyunlarımı şirket çalışanlarımla oynuyorum. Şöförüm, satın alma müdürüm, asistanım v.s hepsi oyunlarımın içinde. Bu ekibimle beraber Mersin, Adana, Mardin, Urfa ve Diyarbakır turnelerimiz olacak.Bu turnelerin spesifik tarihleri ve salonları önümüzde ki günlerde tiyatro severlerle paylaşılacak. Bu turneye paralel olarak da oyun İstanbulda da sahnelenmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.