Asude Cemre... OTTO BAROK'UN KADROSUNDA İLK KONSER!

Asude Cemre... OTTO BAROK'UN KADROSUNDA İLK KONSER!

Türkiye’nin en yeni barok müzik topluluğu olan Otto Barok’un ilk konseri, Orhan Avcı’nın genel sanat yönetmenliğinde, Validebağ Adile Sultan Kasrı’nda gerçekleşti.

Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi ana sponsorluğunda gerçekleşen konserin klavsen sponsoru Akbank Sanat oldu. Sanatseverler konsere büyük ilgi gösterirken, Otto Barok topluluğu, dinleyicilerden tam not aldı.

Otto Barok , 2019 Nisan ayında MSGSL kurucusu Murat Özteke’nin himayesinde kuruldu.

Konserin  sahne tasarımını Türkan Kafadar, grafik tasarımını Deniz Şensöz yaptı. Genel koordinatörlüğünü Sezer Kenar üstlendi.

Bu ilk etkinliğin ardından, topluluğun genel sanat yönetmeni Orhan Avcı, gelecek sezonda yapılacak dizi konserler için çalışmalara başlandığını belirtti.

Orhan Avcı, konserlerin Ekim 2019’da başlayacağı müjdesini verdi.

Otto Barok  Topluluğu şu isimlerden oluşuyor; Barok Keman - Alise Juska Savga, Barok Flüt - Nihan Atalay, Barok Blok Flüt - Mustafa Baysal, Klavsen - Müge Hendekli, Barok Obua - Ayşin Kiremitçi, Barok Çello - Orhan Avcı, Kontrtenor Kaan Buldular

Asude Cemre Otto Barok topluluğu kadrosunda

Katıldığı “O Ses Türkiye” yarışmasında sergilediği “Diva Dance” performansıyla hafızalara kazınan, ardından Garaj Müzik etiketiyle çıkardığı “Unutulurmuş” ve “Kara Fırtına” isimli şarkılarıyla şöhretini pekiştiren Asude Cemre, ‘’Soprano’’ olarak Otto Barok topluluğundaki yerini aldı ve bestesi G. F. Handel’e ait olan ‘’V’adoro Pupille’’ isimli eseri seslendirdi.

Sanatseverlerden büyük ilgi gören Otto Barok  topluluğu, önümüzdeki sezon birçok farklı ve özel mekanda konserler vermeyi planlanıyor.

Otto Barok topluluğu hakkında

ottobarok_toplu.jpg

Türkiye’de birçok yerleşik yapıda senfoni orkestrası, filarmoni orkestrası, opera-bale orkestrası-korosu, oda orkestrası, çok sesli korolar, oda müziği grupları vs. gibi klasik müzik toplulukları varlığını sürdürmektedir.

Bunların yanı sıra çeşitli barok müzik orkestra toplulukları bulunmakla birlikte, tamamen orijinal dönem çalgıları ile barok müzik icra eden toplulukların sayısı düşüktür.

Tüm Türkiye’nin sanatseverlerine hitap etmek temennisi ile İstanbul’da, çok sesli müzik yaşamımıza renk ve sıcaklık getirecek olan “Otto Barok ” topluluğu, Barok dönemde bestelenmiş müzik eserlerini yorumlamak amacıyla kuruldu.

Topluluğun müzik yapısında; keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, flüt, obua, vurmalı çalgılar, gitar, arp gibi klâsik çalgıların yanı sıra, theorbo, viyola da gamba, lavta, klavsen gibi antik formda enstrümanlar da barındırılıyor.

Bu çalgıları kullananların yanı sıra, vokal içerikli eserleri seslendirmek üzere şan sanatçılarını da bünyesine katmış bulunmaktadır.

Topluluğun hedefi; Orta ve Batı Avrupa’dan seçme eserleri derleyip yorumlamak ve müzik dünyasında adı duyulmamış ya da eserleri günümüzde az seslendirilen bestecilere öncelik vermektir.

Bunun yanı sıra, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yazılmış sözlü eserler ile enstrümantal eserleri de otantik ve tek sesli yapılarına bağlı kalarak, özgün şekillerine titizlikle yaklaşarak yorumlamak, topluluğun amaçları arasında yer almaktadır.

Otto Barok ” topluluğu, kuruluşundan itibaren, Türkiye ve Avrupa müziğinin seçkin örneklerini dağarcığına katarak, tüm dünyada tanınan ve müzik severlerin yakından izlediği, seçkin bir müzik topluluğu olma yolunda çalışmalarını büyük bir heves ve titizlikle sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.