Athena... HARBİYE AÇIK HAVA'DA GÖRKEMLİ PERFORMANS!..

Athena... HARBİYE AÇIK HAVA'DA GÖRKEMLİ PERFORMANS!..

Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konser ve festivalde yer almış, Türk rock müzik tarihinin en sıradışı grubu Athena, Atlantis Yapım’ın organize ettiği Harbiye Açıkhava Konserleri”nin açılışını gerçekleştirdi.

Sahne performansı ile farkını her zaman ortaya koyan Athena, ilk albümleri Skalonga'dan (1998) son albümleri Altüst'e (2014) kadar, hit olmuş şarkılarının yanı sıra farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumlayarak, çok özel bir akustik performansa imza attı. 

Son yılların en güçlü konser performanslarından birini sergileyen; Gökhan Özoğuz(vokal), Hakan Özoğuz (vokal/gitar), Umut Arabacı (bas gitar), Emre Ataker (klavye) ve Sinan Tınar'dan (davul) oluşan Athena’nın şarkılarına üç saat boyunca, Harbiye'yi dolduran 4500 kişi hep bir ağızdan eşlik etti.  

Özge Borak, Caner Karamukluoğlu, Başak Parlak, Acun Ilıcalı, Neslihan Yeldan, Önder Öztarhan, Cengiz Semercioğlu gibi ünlü isimlerde konseri izlemeye gelen seyirciler arasında yer aldı. 

Athena'dan müzikal sürprizler... 

"Davet", "Kafama Göre", "Aşk Meşk Yok" ile akustik konserin startını veren grup, son yayınladıkları ve büyük ses getiren single'ı "Geberiyorum" ile devam etti.   

"Öpücük", “Sen de Yap", "Serseri Mayın" gibi geniş kitlelerin diline marş olan coşkulu şarkılarda Harbiye'de yer yerinden oynadı. Athena, dinleyicisine Aşık Veysel, Ruhi Su ve Pir Sultan Abdal’dan "Kara Toprak", “Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var”, “Beni Hor Görme Gardaşım”, “Ötme Bülbül Ötme” gibi eserleri yorumlayarak müzikal süprizler yaptı. "Bahçe Duvarından Aştım" ve "Çanakkale Türküsü"nün yanı sıra, son yıllarda konserlerinde çaldıkları “Dilek Taşı” ve “Diyemedim” de repertuarlarındaki en çok alkış alan şarkılar arasında yer aldı.  

Sahnede gruba vurmalı sazlarda; Hüseyin Cebeci ve Vulkan Alp eşlik etti. Bazı şarkılarda ise Hakan Özoğuz gitarını bırakıp, saz çaldı.  

Son dönemin en çok istek alan Athena şarkılarından "Ben Böyleyim" ile konseri bitiren Athena, seyircinin yoğun alkışıyla tekrar sahneye dönüp, “Ellerinde Pankartlar” ve “Arsız Gönül” ile gecenin finalini yaptığında, tüm seyirci, gruba ayakta ve hep birlikte eşlik ediyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.