Attila Atasoy...'BİZİ ÇOK ÜZDÜN, HOŞÇAKAL 2020!'

Kasım 2020’nin son günlerinde Attilâ Atasoy elli yıla yaklaşan müzik yolculuğunda, geçmişle bugünün kesiştiği bir buluşma yaşadı.

Önce Klâsik Türk Müziği bestekârı ve hoca Melâhat Pars’ın uduyla Attilâ Atasoy’a eşlik ettiği eski bir kayıt olan “Gönlümü Başka Emellerle Avutsaydım” isimli şarkısı,sonra da Müjdat Gezen’in şiirinden bestelenen yeni şarkısı “Hoşça Kal”; eş zamanlı tüm müzik platformlarında paylaşıldı...

“Benim için şarkılar zamana bıraktığım izlerdir.

Müzik serüvenimin henüz başları sayılabilecek bir zamanda kıymetli hocam Melâhat Pars Hanımefendi’nin talebesi olma ayrıcalığını yakalayıp,“Gönlümü Başka Emellerle Avutsaydım” bestesini, onun usul nazariyat dersleri eşliğinde okumuştum..

Melâhat Hoca o tarihlerde TRT çekimlerinde benim şarkımı okumuş, ben de bu çok sevdiğim şarkısını onun udu eşliğinde okuma şansı yakalamıştım.

Siyah beyaz o günlerden yıllar sonra bu eski kayıtların yeniden gün yüzüne çıkarılmasından dolayı çok memnunum.

Yine güzel bir tesadüf eseri, bu eski şarkı ile son şarkım Hoşça Kal’ın izleyici ile buluşması aynı zamanlara denk geldi.

Sevgili dostlarım, Müjdat Gezen ve İlkim Karaca işbirliği ile ortaya çıkan bu güzel besteyi seslendirmem istenince, büyük bir hevesle onlara eşlik ettim.

Ortaya hepimizi memnun eden bir iş çıktı. Hoşça Kal’ın klip yönetmeni, daha önce ‘Düş Peşime’ ve ‘Birgün Beni Ararsan’ kliblerime de renkli, sıcak dokunuşlarla imza atan sevgili Erkan Çelenk…

Hoşça Kal’ı okurken ağladığımı, ancak yönetmenden rica edip o görüntüleri yayınlatmadığımı itiraf etmek isterim.

Korona kâbusunu hep birlikte yaşarken, sevdiklerini kaybeden pek çok kişinin de ağlayarak şarkıyı dinlediklerine dair mesajlar alıyorum.

Onları üzmek istemezdim ama yorumcu olarak yüreğe dokunan şarkıların peşindeyim..,Böylece dinleyiciyle gönül birlikteliği yakalamış oluyoruz…

Merak etmeyin, Hoşça Kal, Kasım’ın hüznüne uygun bir veda şarkısı olsa da sağlığım ve müzik aşkım izin verdiği sürece müzik yolculuğundan vazgeçmeye niyetim yok.

Hoşça Kal ile hepimizi bir hayli üzen ve yoran 2020’ye de veda etmek istedim.

Önemli olan sanatla, müzikle, bilimle ne yaparsanız yapın kişisel yolculuğunuzda aynı yerde takılıp kalmamak, üretmek ve kendimizi yenileyebilmek.

2021’i taze ümitler ve yoldaki yeni şarkılarla karşılamak üzere sevgiler…’’

  Attilâ Atasoy

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum