Attila Sarıkayalı... DUAYEN SPİKER HAYATINI KAYBETTİ!

Attila Sarıkayalı... DUAYEN SPİKER HAYATINI KAYBETTİ!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nın eğitmenlerinden Dr. Attilla Sarıkayalı hayatını kaybetti.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nın eğitmenlerinden Dr. Attila Sarıkayalı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Cenazesi 13.Ağustos.2018 Pazartesi günü ikindi namazına müteakıben Altunizade Şakirin Camii'nden kaldırılacaktır.

Sarıkayalı’nın hayatını kaybetmesini, usta gazeteci Uğur Dündar sosyal medya hesabından duyurdu.

Dündar “TRT'den spiker arkadaşımız, Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocalarından Dr.Atilla Sarıkayalı'yı maalesef bugün bir kalp krizi sonucu kaybettik.

Acımız çok büyük. Çok iyi bir insan, eşi bulunmaz bir dosttu... Mekânı cennet olsun...” ifadelerini kullandı.

Uğur Dündar’ın paylaşımına, usta spiker Gülgün Feyman Budak "Çok acı çokk Attilamız olmadan. Bir can dostum gitti" yorumunda bulundu.

DR ATTİLA SARIKAYALI'NIN SESİNDEN "YUNUS GİBİ" ŞARKISI;"

SARIKAYALI KİMDİR

İstanbul Üsküdar’da doğdu. İlkokulu, Üsküdar Paşakapısı İlkokulu’nda, ortaokulu Üsküdar Orta Okulu’nda, lise tahsilini ise Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. tıp fakültesi son sınıf öğrencisi iken 1971 yılında TRT ‘nin açmış olduğu spikerlik sınavını kazanarak, üç ay süre ile TRT Ankara Radyosu’nda, zamanın ilk ve tek Türkçe diksiyon hocası olan Nüzhet Şenbay’dan aldığı diksiyon ve artikülasyon derslerine ilaveten program spikerliği ve bir buçuk ay süre ile de, TRT haber merkezi’nde haber redaktörlüğü ve spikerliği kurslarını gördü. bu kursları başarıyla tamamlayarak, Ankara Radyosu’nda spiker olarak göreve başladı.

1980 yılında Türkiye radyolarında ilk kez, canlı gece kuşağını ” gecenin içinden ” adı altında, haftanın üç günü ve toplam dört buçuk saat olarak başlattı.(bu program başladığı tarihten üç ay sonra radyo televizyon gazetecileri derneği tarafından “yılın radyo programı ve sunucusu” seçilerek ödüle layık görüldü.)

1982 yılı şubat ayında Ankara televizyonu müdürlüğü emrinde görevlendirildi. Aynı yıl hem yapımcılığını, hem de sunuculuğunu üstlendiği “İyi Geceler” adlı magazin programa başladı. Bir yıl süren bu programın ardından 1990 yılı mayıs ayına kadar müzik, magazin ve yarışma dallarında band ve canlı yayında pek çok sayıda televizyon programına yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak imza attı.

1990 yılı mayıs ayında, TRT kurumundaki görevinden istifa ederek, reklam, produksiyon ve halkla ilişkiler konusunda hizmet veren ara ajans’ın kurucusu ve ortağı oldu.1990 – 1993 yılları arasında da, Ara Ajans’ta yöneticilik yaptı.

1993 – 1999 yılları arasında Dr. Yıldırım Aktuna ile çalışmasını sürdürerek, sağlık bakanlığı, devlet bakanlığı ve TBMM’de basın danışmanı olarak görev yaptı. 16 Ağustos 1999 tarihinde devlet hizmetinden kendi isteği ile ayrıldı.

2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ‘nca radyo televizyon programları, spiker sunucu yetiştirme, diksiyon ve konuşma teknikleri eğitimi verme konularında eğitmenlik yapması uygun görülerek “usta öğretici” belgesi verildi. Aynı yıl mart ayında türvak özel sinema televizyon okulu’nda radyo televizyon programcılığı ve haberciliği, diksiyon ve konuşma teknikleri konularında öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı.

2000 yılı içerisinde başlayan ve 2001 yılı ağustos ayı başında sona eren, ans production tarafından yerel radyo ve televizyonlar için hazırlanan, haftalık on saati bulan paket yayınları hazırladı ve sundu. 2002 yılı içerisinde TC İstanbul Kültür Üniversitesi’nde de görev aldı

2002 Ekim ayından itibaren, THY çalışanlarına, iletişim ve konuşma teknikleri ile diksiyon konularında beş buçuk ay devam eden eğitim programı uyguladı.

attilasarikayali_ugurdundar_mujdatgezen.jpg

2000 yılından bu yana, kültür üniversitesi sertifika programlarının yanı sıra Bursa’da ve İstanbul’da çeşitli özel dershanelere ek olarak, MSM (Müjdat Gezen Sanat Merkezi) konservatuarı ve akşam okulları ile aktör stüdyolarında diksiyon, iletişim teknikleri ile konuşma sanatları derslerinin yanı sıra siyaset ve iş dünyasından da pek çok sayıda kişiye ve kurum çalışanına etkili konuşma konusunda eğitim verdi.

Ulusal ve yerel televizyon kanalları ile radyo istasyonlarında görev yapan çok sayıda spiker ve sunucu da yetiştiren Sarıkayalı, 1999 yılından bu yana sürekli sarı basın kartı sahibiydi...

DR.ATTİLA SARIKAYALI'NIN SESLENDİRMESİYLE ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ;

 

Kaynak:Odatv.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.