AVRASYA HASTANESİ'NDEN ALKIŞLANACAK DURUŞ!

AVRASYA HASTANESİ'NDEN ALKIŞLANACAK DURUŞ!

İstanbul'da Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen büyük yangın faciasında çok sayıda hastanın tahliyesi gerçekleşti. Yaklaşık 46 hastaya kapılarını açan Avrasya Hastanesi, yangın mağdurlarının tüm tedavilerini üstlendi.

Türkiye’nin önde gelen sağlık kurumlarından Avrasya Hastanesi, örnek teşkil edecek bir davranış sergiledi. “Hiçbir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir” ilkesini rehber kabul eden Avrasya Hastanesi, yaşanan yangın sonrasında hastanedeki hastaları kendi bünyesinde tedavi ettirmek için harekete geçti. 70’e yakın hastanın tahliye edildiği olayda, çoğu yoğun bakım olmak üzere 46 hastaya yardım eli uzattı.

“Bu vahim olayda üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Konuyla ilgili açıklama yapan Avrasya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr: Hüseyin Urlu;                                                                                   “Öncelikle yaşanan yangın faciasında yaralanan tüm hasta ve çalışanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Böylesine üzücü bir olayın gerçekleşmesi tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizi de derinden üzmüştür. Bu olaydaki tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Bilindiği üzere aciliyeti olan birçok hasta çevre hastanelere sevk edildi. Biz Avrasya Hastanesi olarak bu vahim olay sonrası sevk edilen hastaları hastanemize transfer ettik. Çamlık, Avrasya Zeytinburnu, Avrasya Gaziosmanpaşa hastanelerinin tüm çalışanları, doktor, hemşire, ambulans ve yöneticileri özveriyle hizmet verdiler.  Hastanemize getirilen tüm hastaların gerekli tıbbi müdahaleleri ve tedavilerini yaparak, durumu iyi olanları taburcu ettik. Şu anda hastanemizde yaklaşık 26 hasta bulunmakta ve tedavileri devam etmektedir. Bu konudaki en büyük temennimiz bir daha böyle olayların yaşanmamasıdır” dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Urlu; “Bizim için her şeyden önce insan ve sağlık geliyor. Önceliklerimiz her zaman bu temel misyon üzerine inşa ediliyor ve adımlarımız bu doğrultuda atılıyor. Biz, yaşanan böyle üzücü olaylarda herkesin üzerine düşen görevi yapması ve insan sağlığını her şeyin üstünde tutması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada şunu söylemek isterim ki, Avrasya Hastanesi olarak toplumsal sorumluluklarımızın ve insani değerlerin yüceliğine inanıyor ve bu konuda üstümüze düşen görevleri yerine getirmek için tüm çabayı gösteriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.