Aydın Kurtoğlu... ÖNCE SÖYLEŞİ, SONRA KONSER!

Aydın Kurtoğlu... ÖNCE SÖYLEŞİ, SONRA KONSER!

Aydın Kurtoğlu, onsekiz yıldır halkla ilişkiler alanında müzik sektöründe hizmet veren İnci Razaki ile birlikte Arel Üniversitesi'nde İletişim Günleri etkinliğinde ''Halkla İlişkiler ve Müzik'' konulu söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

 Aydın Kurtoğlu bilinmeyenlerini anlattı..

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Aydın Kurtoğlu sanatçı kimliğinden önce bir dönem  halkla ilişkiler departmanında çalıştığını ve başından geçen ilginç hikayelerini  paylaştı.

MÜZİK SEKTÖRÜNDE OLMAZSA OLMAZLAR NELER?

Dünyada halkla ilişkilerin nasıl yürütüldüğünü merak ediyor musunuz?  son dönemde özellikle trendleri ve gelişen teknoloji ile birlikte müzik sektörünün geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz soruları üzerine ;

İnci Razaki;  Yurt dışında özellikle Avrupa'da müzik sektöründe halkla ilişkilerin nasıl yönetildiği  merak ettiğim ve elimden geldiği kadar takip etmeye çalıştığım bir konu.

Kendimi geliştirmek, çalıştığım isimlere ve ekibime faydalı olabilmek adına  öğrenmek istediğim çok fazla şey var.

Temsil ettiğiniz sanatçı veya markanın  geçmişi, şu anda ki durumu ve gelecekte kendisini nerede görmek istediği oldukça önemli bir konu.

Ön hazırlık çalışmaları, doğru  planlama ve titizlikle yapılan çalışmalar gerektirir. Şu an müzikte halkla ilişkiler dijital pr ağırlıklı ilerliyor, sosyal medya ve dijital platformlar sektörde önem taşımaya hızla devam ediyor. 

Halkla ilişkilerin benim için  olmazsa olmazlarından birkaçı  doğru iletişim, doğru yönetim, doğru ekip  ve tabiki temsil ettiğiniz isim ve markaları iyi tanımak, sektör içinde  ve halkla aralarında  doğru  iletişim kurmalarını sağlamak projeyi doğru analiz etmek ve istikrarlı çalışmalar yürütmek.

Yaratıcı olmak gerekli sadece bülten yazıp basına servis etmek halkla ilişkiler demek değildir. 

Aydın Kurtoğlu; İnci'nin de anlattığı gibi aslında sadece bülteni servis etmek değil mesele asıl önemli olan onun takibi ve basında yer alması için iletişim çalışmalarının yapılması.

Ben halimden çok memnunum açıkçası her şey çok güzel gidiyor. Artık herkes sosyal medyada her şeyi yayınlayıp bu platformlardan çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.

Çağ olarak dijital bir çağa girdik. Buna bizde ayak uydurarak profilimizin dışına çıkmadan sosyal medyamızı canlı tutuyoruz.

Tabii ki bu bir ekip işi ekibin ile bu uyumu yakaladıysan başarı da arkasından gelir. Ben bu konuda çok şanslıyım çok değerli ekibim ve dostlarım var etrafımda diyerek öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Etkinliğin sonunda Aydın Kurtoğlu ve İnci Razaki'ye plaket takdim edilirken sevilen sanatçı öğrencileri kırmayarak mini konser verdi. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.