Ayşe Arman... 'ANNELER GÜNÜ'NE ÖZEL, MATRAK BİR SÖYLEŞİ, !..

Ayşe Arman... 'ANNELER GÜNÜ'NE ÖZEL, MATRAK BİR SÖYLEŞİ, !..

Kozzy Kültür Merkezi’nde Anneler Günü bu yıl Türkiye’nin güçlü kadın simalarından gazeteci Ayşe Arman ile kutlandı.

Kırmızı bavulu ile çıktığı sahnede ünlü gazeteci annelikten, kariyere ve bu ülkede ‘kadın’ olmaya kadar birçok konuda hem sordu hem soruları yanıtladı.

İstanbul Anadolu yakasında yaşamdan keyif alanların buluşma noktası olan Kozyatağı'nda bulunan bir AVM'nin Anneler Günü konuğu ünlü köşe yazarı Ayşe Arman oldu. 

10 Mayıs Pazar günü, İstanbullu annelerle bir araya gelen Arman, 1940’lardan kalma kırmızı bir bavulla sahneye çıktı.

‘Anne’ olan babaların da “Anneler Günü” kutlu olsun!

Kozzy’deki söyleşi programına tüm kadınların, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Ayşe Arman, annelikle ilgili, kendi anneliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm annelerin bu özel gününü kutlayan Arman, ‘anne’ olmak zorunda kalan babaların da Anneler Günü’nü kutlamayı unutmadı ve onları tebrik etti.

Anneliğin sadece doğurmak olmadığını, bir başkasını kendinden daha çok sevmek, onun sorumluluğunu alabilmek olduğunu belirten Ayşe Arman; “Annelik muhteşem bir şey ama kadın bununla yetinmemeli. Kendini o kalıba sokmamalı. Kadın kişiliğini, kimliğini, üretkenliğini kaybetmemeli; hem kadın, hem anne, hem iş kadını yani her şey olmalı” dedi.

“Erkek gibi” büyüdüm

Çocukluğunda erkek çocuklar gibi büyüdüğünden bahseden Ayşe Arman; “Ben bebeklerle evcilik oynamadım. Sürekli oynadım, zıpladım, koştum. Hatta erkeklerden daha hızlı koştum. Benim için mevzu şuydu: Korkuyor musun? Hayır, ben hiç korkmadım!” şeklinde konuştu.

Evlenmeyi, anne olmayı uzun zaman boyunca düşünmediğini belirten Ayşe Arman, hep seyahat etmek, her yeri görmek istediğini hatta bir zamanlar uzaya giden ilk Türk kadın astronot olmak istediğini söyledi.

Hamileyken “Butik Otel” gibiydim…

Geç anne olmanın güzel yanlarına değinen Ayşe Arman hamileliğini anlatırken; “Butik otel gibiydim, içimde birini ağırlıyordum ve bundan daha güzel bir şey yoktu” dedi. Geç yaşta anne olmanın çok faydasını gördüğünü belirten Arman, 35’e kadar merak ettiği her şeyi yaşadığının altını çizdi. Hamileliğinin hayatının en güzel dönemi olduğunu da söyleyen Arman, “Bu dönemi dibine kadar yaşadım” dedi.

Kırmızı Bavul’dan hayatını çıkardı

Sahneye birlikte çıktığı kırmızı bavulunun içinden kadınların hayatlarına dair birçok eşya çıkaran Ayşe Arman, kadın olmanın zorluğunu bir kez daha gösterdi. Her şeyin kadından beklendiği bir ülkede yaşadığımızı söyleyen Arman; “Kadın her şeyi bilecek, her şeyi yapacak. İster CEO ol ister şirket sahibi, “anne pilavı” yapmayı bileceksin. Mutfakta harikalar yaratırken aynı zamanda yatakta da iyi olacaksın. Yorulmaya hakkın yok. Hem şehvetli olacaksın hem bakımlı. Diyet yapacaksın. Bu da yetmez. Çocuğun sınavından, ödevinden girdiği, giremediği okuldan da sorumlu olacaksın. Anne bir rehber, bir yol gösterici. Yani çocukların yeteneklerinden de sen sorumlusun. Bir taraftan işinde de başarılı olacaksın, teknolojiyi yakından takip edeceksin. Gerekirse çocuğundan yardım alacaksın. Sonra tasarruflu olacak, birikim yapacaksın. Kısacası her şey sensin. Yaşasın kadınlar, yaşasın anneler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.