Bağlılık Hasan... ÜLKEMİZİN OSCAR ADAYI FİLM BUGÜN VİZYONDA!

Bağlılık Hasan... ÜLKEMİZİN OSCAR ADAYI FİLM BUGÜN VİZYONDA!

Yönetmenliği ve senaryosu Semih Kaplanoğlu imzalı, Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı, 2021 yılı için Türkiye’nin Oscar adayı olarak belirlenen ‘Bağlılık Hasan’ bugün (3 Aralık) salonlarında seyirciyle buluşacak.

‘Bağlılık Hasan’ın yönetmeni Semih Kaplanoğlu ve filmin oyuncuları Umut Karadağ ile Filiz Bozok, bugün Ankara Kızılay Büyülüfener sinemasında 18:45 seansında düzenlenecek özel gösterime katılacak.

Semih Kaplanoğlu, Umut Karadağ ve Filiz Bozok, 4 Aralık Cumartesi günü ise Espark Eskişehir Cinemaximum’da düzenlenecek özel gösterimde seyirciyle buluşacak.

Yönetmen ve oyuncular gösterimlerin ardından soru cevap etkinliğinde seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

2010 yılında ‘Bal’ filmiyle Berlin’den büyük ödül Altın Ayı ve 2017 yılında ‘Buğday‘ filmiyle 30. Tokyo Film Festivali’nden En İyi film Ödülü ile dönen Semih Kaplanoğlu, ‘Bağlılık Hasan’ filminin dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde gerçekleştirdi.

‘Bağlılık Hasan’ ayrıca Güney Amerika’nın en eski ve önemli festivallerinden Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nin 3 Kasım akşamı gerçekleşen ödül töreninde, ‘Yılın En İyi Yabancı Filmi’ ödülünü aldı.

Çekimleri Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde gerçekleştirilen ‘Bağlılık Hasan’ın başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok paylaşırken, Mahir Günşiray da konuk oyuncu olarak yer alıyor.

‘Bağlılık Hasan’da geçimini baba mirası meyve bahçesi ve tarlasından sağlayan Hasan, tarlasının tam ortasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışırken, Hac için Mekke'ye gidişi yaklaştıkça geçmişine ve kendi içine doğru bir arayışa çıkıyor.

Yurt dışı festivallerinde olduğu kadar yerli festivallerde de beğeni toplayan ‘Bağlılık Hasan’, 58. Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma’dan ‘En İyi Sinematografi’ ödülüyle döndü. Film, 9. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasından 'En İyi Film', 'En İyi Senaryo' ve 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ödüllerini aldı.

Festival yolculuğu tüm hızıyla devam eden ‘Bağlılık Hasan’, 2022 yılı içinde de Fransa, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde vizyona girecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.