Başka Sinema Ayvalık Film Festivali... YILIN YÖNETMENİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU!

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali... YILIN YÖNETMENİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU!

2 Eylül akşamı düzenlenen açılış töreniyle başlayan Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, ikinci gününü geride bıraktı. Festivalin ikinci gününde Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) Yılın Yönetmeni Ödülü töreni yapıldı.

Tören, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, KAV başkanları Sami Kariyo ile Dürin Ababay ve sinema dünyasından pek çok ismin ve Ayvalık halkının katılımıyla gerçekleşti.

Festival kapsamında 2018 yılından bu yana verilen KAV Yılın Yönetmeni Ödülü hem bu yılın kazananı Çatlak filminin yönetmeni Fikret Reyhan’a, hem de geçen yıl ödüle Aşk, Büyü, Vs. filmiyle layık görülen ancak pandemi nedeniyle ödülünü alamayan Ümit Ünal adına Selen Uçer’e takdim edildi.

Sami Kariyo konuşmasına zor zamanlardan geçtiğimizin, ama yine de insanın her şeye alıştığının ve her şekilde yeniden ürettiğinin altını çizerek başladı ve “Şu an festivalde beraber oluşumuz bunun en önemli kanıtı, bizler yaşamı yeniden üretiyoruz.

Bu festivale katkılarından dolayı Ayvalık Belediyesi’ne, seyircilerimize, Başka Sinema’ya, eşim Dürin Ababay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” diye devam etti.

2020 KAV Yılın Yönetmeni Ödülü sahibi Ümit Ünal adına ödülü almak üzere sahneye çıkan filmin başrol oyuncularından Selen Uçer, “Bu ödülü Ümit adına almak çok gurur verici.

Aslında ben sinemaya Ümit’le Anlat İstanbul filminde küçük bir rolle başladım.

Sonra Arada filminde birlikteydik, şimdi de Reyhan rolüyle bana güvendi.

Dostum ve yönetmenim olduğu için teşekkür ediyorum. Bu ödülü onun adına almaktan şeref duyuyorum, ortak yapımcımız Tayfur Aydın ve seti nedeniyle gelemeyen rol arkadaşım Ece Dizdar, Ayşenil Şamlıoğlu, Uygar Özçelik, bütün film ekibi adına Ümit’e, sizlere ve festivale çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Glasgow’da olduğu için törene katılamayan Ümit Ünal, gönderdiği video mesajda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve filminin festivalde gösterilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ardından bu yıl Selim Eyüboğlu, Esin Küçüktepepınar, Onur Saylak, Müge Turan ve Ümit Ünal’dan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirlenen adaylar arasından KAV’ın seçtiği Yılın Yönetmeni Fikret Reyhan’a 100.000 TL değerindeki ödül çeki ve ödül heykelciği takdim edildi. 

Fikret Reyhan, “Şu anda İzmir’de film çekiyoruz, İzmir’den buraya geldik ve setteki yorgunlukla buradaki coşkuyu görünce niye film yaptığımızın farkına vardım, inanılmaz bir ortam var burada.

Çok zor bir dönemden geçiyoruz ve ben bizi sağaltacak yegâne şeyin sanat olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda Kariyo & Ababay Vakfı’na, festivale, belediye başkanına teşekkür ediyorum,” dedi.

Gece Çatlak ve Aşk, Büyü, Vs. filmlerinin gösterimiyle devam etti.

Festivalde sinemaseverlerle buluşan günün diğer filmleri ise; Ev Hapsi / House Arrest, Memoria, Ateşle Yazmak / Writing With Fire ve Rosa’nın Düğünü / Rosa’s Wedding’di.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.