BAYRAM KİLOSUNA DETOKS!...

BAYRAM KİLOSUNA DETOKS!...

Bayramda aldığınız kiloları vermenize yardım edecek 2 günlük detoks programı...

Son günlerde çok sık işittiğimi bir pişmanlık cümlesi var: "Doktor bey, bayram, misafirler, davetler üst üste geldi. Ne kadar gayret ettiysem de çerez, tatlı, içecekler, yani bir sürü kaçamak oldu. Çok pişmanım, kilolar üstüme yerleşmeden hemen vermek istiyorum. Ne yapmayalım?'' Sadece 2 gün uygulayacağınız özel bir arınma programıyla fazla kiloları üzerinize yerleşmeden atabilirsiniz. Ayrıca yağlanma dönemine girdiğimiz hatırlatmak isterim. Göbek ve bel civarının yağlanmaması için daha çok egzersiz yapın ve yediklerinize dikkat edin.

1. gün

Sabah: 1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı bal koyun ve biraz limon sıkıp için. Ballı limonlu sudan yarım saat sonra 4 çorba kaşığı yulaf ezmesinin içine, 1 bardak ılık yağsız süt, 1 küçük kahve kaşığı tarçın, 2 dövülmüş ceviz içi ve 1 adet kabuklarıyla yeşil elma doğrayıp yiyin.Yanında 1 fincan sıcak şekersiz su için. Sabah kahvaltısından sonra öğle yemeğine kadar 2-3 fincan sıcak alkali su için.

Öğlen: Bir büyük kase tavuklu sebze çorbası için. Üzerine toz zencefil serpin, biraz da taze limon sıkın. 2-3 saat sonra 3 adet kepekli grisini ve 3 çorba kaşığı yağsız yoğurt yiyin. Aralarda bol yeşil çay ve sıcak su içmeye devam edin. Saat 17.00 civarı bir yeşil elma ve bir kivi yiyin.

Akşam: Bir büyük kase tavuklu sebze çorbası için. Gece 1 avuç tuzsuz leblebinin üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpip yiyin.

Püf noktası: Kışın buzdolabından çıkardığınız meyveleri hemen yemeyin. Meyvelerin oda sıcaklığına ulaşmasını bekleyin, yoksa gaz yapar.

2. gün

Sabah: 1 kase az yağlı yoğurda 2-3 adet ceviz, kabuklarıyla doğranmış yeşil elma, bol tarçın, çavdar ekmeği ekleyip yiyin.

Ara: Bir avuç sarı leblebi.

Öğle: 3 yumurta beyazı,1 sarısıyla bol ıspanaklı omlet ve1 dilim çavdar ekmeği...

Ara: 1 yeşil elma, 2 ceviz...

Akşam: Zeytinyağlı kabak, 2-3 kaşık az yağlı yoğurt, 8-10 adet maydonoz (üzerine limon sıkılacak).

Gece: 1 avuç sarı leblebi.

2 gün boyunca 1 saat yürüyüş yapmayı, 2 litre kadar alkali su, bitki çayı,1 şişe maden suyu içmeyi unutmayın. Eğer yapabilirseniz hamam ve kese de çok yardımcı olur.

Tavuklu sebze çorbası

Malzemeler

2 avuç brokoli

6 adet orta boy hafif acı sivri biber

1 küçük soğan

3 diş sarımsak

1 avuç ıspanak

2 avuç ince doğranmış beyaz lahana

1 orta boy yeşil kabak

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

1 litre su

1 çimdik tuz

100 gram derisiz tavuk göğsü

1 tatlı kaşığı tane karabiber

Hazırlanışı

Soğanı ince ince doğrayın. Sıvı yağda sote edin. 1 litre suyu üzerine ilave edip kaynatın, lahana sivri biberi ekleyin. 10 dakika pişirdikten sonra kabak ve tavuk etini ekleyip kanatmaya devam edin. Ispanak, brokoli ve sarımsağı da ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Yerken üzerine toz zencefil serpebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.