Berkay Akçay... 'TARKANA VE SİBEL CAN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM!'

Berkay Akçay, ilk Maxi Single Yalnızımla youtube’da benberkayakcay olarak tıklanma rekoru kırdı.

Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Müzik Bestecilik bölümünden ve Rotterdam Konservatuvarı Klasik ve Elektro Akustik bestecilik bölümünden mezun olan sanatçı Berkay Akçay, ilk Maxi Single Yalnızımla youtube’da benberkayakcay olarak tıklanma rekoru kırdı.

Hollanda’da müzik eğitimi sürecinde bestelediği dört klasik müzik eseri konser repertuarlarına alınarak Amsterdam ile Rotterdam kentlerindeki konser salonlarında icra edildi.

Aynı zamanda besteci ve yorumcu olan Akçay bestecilikten yorumculuğa geçiş sürecini şu şekilde anlattı.

Ülkemizde popüler müzik alanında beste üreten sanatçıların tarzlarında birbirini takip eden benzer armonilerin bulunması, ülkemizin müzikal zenginliklerinin farklı müzikal şekillerde evrensel çeşitlilik oluşturmadığını fark ettim.

Bu duygu beni klasik müzik besteciliği eğitimine devam ederken popüler tarzda farklı beste çalışmaları yapmaya yoğunlaştım.

Popüler müzik dalında beste çalışmalarını yaparken bu dalda ülkemizde başarılı çalışmaları beni etkileyen tanınmış şarkıcıların ses ve yorum karakterlerine göre besteler yapmaya başladım.

TARKANA VE SİBEL CAN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM!     

Örnek olarak “Günahkar” ve “Üzgünüm” isimli pop-fantezi tarzında şarkıları Sibel Can için ve  “Sar Beni” isimli pop şarkımı ise Tarkan için besteledim.

Ayrıca senfonik tarzda pop-rock, elektronik ve Türk Sanat Müziği besteleri de üretiyordum.

Ben bu bestelerimi hiçbir telif hakkı ve ücret talep etmeden yorumlamaları için Sibel Can ile Tarkan’ın en yakın çalışma arkadaşları ile maillerine gönderdim, şarkılarımın kendilerine ulaştığının teyidini de aldım.

Aylarca bana olumlu yada olumsuz bir dönüş yapmalarını bekledim ama ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt alabildim.

Bende baktım ki  sanatçılar benim çalışmalarımla ilgili bir dönüş yapmayınca, şan ve vokal eğitimi alarak bestelerimi halk ile buluşturmaya karar verdim.

Bu yüzden Tarkan ve Sibel Can’a çok teşekkür ediyorum.

Bana geri dönüş yapmamaları benim Maxi Single 'Yalnızım'ı çıkarmama sebep oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.