BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ LOZAN’IN 95. YILINI İNÖNÜ PARKI’NDA KUTLADI!

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ LOZAN’IN 95. YILINI İNÖNÜ PARKI’NDA KUTLADI!

Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin teminatı olan Lozan Barış Antlaşmasının 95.yılını İnönü Parkı’nda düzenlenen etkinlikle kutladı.

 Lozan Heyeti’nde yer alan kişilere saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

 

Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, CHP İstanbul İl Başkan Vekili Rıza Akpolat, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahatin Öztürk,  İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü araştırmacı Dr. Ali Şahin ve İstanbul Arel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi akademisyen Prof. Dr. Cüneyt Akalın konuşmacı olarak katıldı.

lozankutlama_besiktas1.jpg

 

Lozan’ın 95. Yılının kutlandığı etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç;” Lozan, askeri anlamda Kurtuluş Savaşı’yla dünyaya gösterdiğimiz başarımızın diplomatik alandaki uzantısıdır. Lozan’ın imzalanmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesi arasındaki kısa süreç rastlantısal değildir.

lozankutlama_besiktas2.jpg

 Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmelerinin arkasındaki en büyük güçlerden biri de 24 Temmuz 1923’tür.

Onun içindir ki Lozan Antlaşmasına, benim de çok sevdiğim bir ifadeyle  “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu” denmektedir.

Türkiye’de cumhuriyet hedef olduğu müddetçe laik hukuk devleti hedeftedir. Lozan hedefte ise Türk ulus devleti hedeftedir.

Bizler Kuvay-i Milliyeciler Mustafa Kemal’in askerleri yurtseverler biz bu hedeflere geçit vermeyeceğiz.

Bize Lozan’ı bu ülkeye bu toprakları bu güzelim yurdu kazandıranlara minnet ve şükran borçluyuz. Bu tapunun altında Mustafa Kemal’in imzası vardır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.