BİLGİ DANS KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU...

BİLGİ DANS KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU...

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun İstanbul Bilgi Üniversitesi organizasyonuyla 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde düzenlediği Ulusal Sıralama Yarışması’nı kazananlar belli oldu.

29 Nisan Dünya Dans Günü’nde

BİLGİ DANS KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun İstanbul Bilgi Üniversitesi organizasyonuyla 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde düzenlediği Ulusal Sıralama Yarışması’nı kazananlar belli oldu. Türkiye’nin dört bir yanından 56 çiftin katıldığı ve eğlenceli bir rekabetin yaşandığı yarışmada, kazananlar BİLGİ Dans Kupası’nı kucakladı.

Türkiye’nin hemen her ilinden lisanslı dansçı çiftleri 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde, Polat Renaissance Hotel’de buluşturan yarışma, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin en önemli ve kıyasıya rekabeti Ulusal Sıralama Yarışması’nda yaşandı. Yarışmada adaylar Samba, Cha Cha, Rumba, Jive, Paso Doble’den oluşan Latin dansları ve Vals, Tango, Viennese Vals, Foxtrot, Quickstep türlerini içeren Standart danslarda etkileyici performanslar sergiledi.

Gençler, Yıldızlar 2 ve Yetişkinler olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen Ulusal Sıralama Yarışması’nda, Gençler kategorisinin Latin branşında Georgi Petrov Kininchev ve Ilgın Aydıner çifti, Standart branşta Mert Dinar ve Defne Gürsel çifti birinci oldu.

Dünya Dans Günü’nü bir kutlamaya dönüştüren yarışmaya "Yıldızlar 2" kategorisinde katılarak Latin ve Standart dans türlerindeki performanslarıyla göz dolduran Eren Özyiğit ve Serenay Büyükkapucu çifti, her iki dans branşında da birincilik kazandı.  

Yarışmanın "Yetişkinler" kategorisinin birincileri ise Latin branşta Taha Batu Coşar ve Oleksandra Shanko; "Standart" branşta Atakan Çalık ve Darya Kuzmina çiftleri oldu.

Yarışmayı birincilikle tamamlayan dansçılar BİLGİ Dans Kupası’nın sahibi olurken sıralamada ilk yediye giren tüm dansçılara madalya verildi. 

Türkiye Dans Sporları Federasyonu 10 Yaşında

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Han Çinkitaş yaptığı teşekkür konuşmasında, Federasyonun bundan tam 10 yıl önce kurulduğunu belirterek “Bugün hem Dünya Dans Günü’nü hem de Federasyonumuzun 10. yılını kutluyoruz. Federasyon olarak 10 yılda gayet güzel bir noktaya geldik, kulüp başkanlarımızla el ele vererek güzel işler başardık” dedi.

Dünya Dans Sporları Federasyonu’nun 60 yıl önce kurulduğuna ancak Türkiye’nin 10 yıl içinde, dans sporunda gelişmiş birçok ülkeyle yarışacak noktaya geldiğine dikkat çeken Çinkitaş, “Bize 7 yaşında gelen küçükler, yetişkinliklerinde de başarılı dansçılar oluyor. Küçüklerimizi bugüne kadar getiren, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin katkılarıyla Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik, 30 Nisan Pazar günü Minikler 1, Minikler 2 ve Yıldızlar 1 kategorilerinde düzenlenecek yarışmalarla devam edecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.