"BİR DAVETİN ŞIKLIĞI GİYSİLERLE ÖLÇÜLÜR"

"BİR DAVETİN ŞIKLIĞI GİYSİLERLE ÖLÇÜLÜR"

Boğazın serinliği, Esma Sultan Yalısının sıcak atmosferi içersinde, sanki bir masal gecesini yaşıyormuşçasına ödülümüzü aldık.

Gün, bir kokteyle başladı. Masaların başında ünlü isimler bir araya gelmişler içkilerini yudumluyorlardı. Herkes, adeta şıklık yarışına girmişti.

Gözüme, Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk beyefendi ve oğlu ilişti. Her ikisi de çok şık giymişlerdi. Smokinleri çok iyi taşıyorlardı. Adnan Bey eşiyle beraber hem bizi hem de diğer konukları karşılıyor ve herkesle ayrı, ayrı ilgileniyorlardı. Adnan Bey yaşına uygun şal yaka, oğlu da kendi yaşına uygun, kırlangıç yaka smokinler giymişlerdi.

Beyler ve bayanlar, herkes geceye önem vererek, uyumlu bir şekilde çok şık giymişlerdi.

Ah, Nurcan Bey yine yaktın ortalığı.

Eşimle beraber, sitesinde yazdığım Genel yayın Yönetmenimiz Nurcan Sabur Beyefendinin ve eşinin yanına giderek hoş bir sohbete girdik. Nurcan Bey o gün Burberry papyon ve kuşak takıp, aynı desenden mendil iliştirmişti smokininin mendil cebine. Sivri yaka bir smokin giyinmişti. Gözüme takılan en önemli aksesuarı, gömleğinin kol düğmeleri oldu. Kol düğmeleri taşlarla işlenmişti ve bir kolunda ''N'', diğer kolunda da ''S'' yazıyordu.

Başımı sağa ve sola çevirerek tanıdık bir sima ararken gözüm Yüksel Aytuğ'a ilişti. Saçları arkaya doğru bağlanmış, ceket ve pantolonu fit çok şıklar arasında onun da ismini yazmadan geçemiyorum. Tebrikler Yüksel Aytuğ.

Karadağ dizisinin oyuncularından İbrahim Çelikkol'un kıyafeti fitti ve ince bir kravat takmıştı. Eğer şal yaka bir smokin ve bir de papyon takmış olsaydı daha iyi olurdu. Aldığı ödülden dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Daha sonra, gözüme iki delikanlı ilişti. Onlar, Hop Dedik Ayhan ve Flaş TV'nin haber spikeri Gökhan Taşkın'dı. Gerçekten her ikisi de zıpkın gibi olmuşlardı. Hop Dedik Ayhan, monopeto Amerikan yaka, Gökhan Taşkın ise kırlangıç yaka Bond modeli smokinler giymişlerdi. Papyonları ve kuşaklarıyla gerçekten geceye verdikleri önem gözden kaçamazdı.

Esma Sultan Yalısında kokteyl masalarının başında öyle güzel sohbete dalmıştık ki, zilin sesiyle irkildik. Zil bizi yemek masalarının başına davet ediyordu. Yemek masaları çok şık hazırlanmıştı. Bu ortamı hazırlayan değerli kişilere teşekkürlerimi bildirmeden geçemeyeceğim. Ellerinize sağlık.

Herkes kendisine ait olan masaya otururken, kapıdan içeri Okan Karacan'ın girdiğini gördüm. Siyah, kırlangıç yaka bir smokin, beyaz pliseli gömleğinin üzerinde siyah taşlar işlenmişti. Papyonu lokum gibi duruyordu. Ayakkabıların üstü zımbalı, siyah ve krem renkleriyle hazırlanmıştı.

Bu özel gecede çoğu beylerin kıyafetleri benim kresyonumdandı, yani Levon Kordonciyan imzasını taşıyordu. Okan Karacan'ın ayakkabıları da Levon Kordonciyan tarafımdan tasarlanmıştı?

Okancığım, sen o günün en şıklarından olduğunu söylemeden geçemiyorum. Süperdin ağzına sağlık. Günü herkese dolu, dolu yaşattın. Sağ ol.

Ben de o gece ödül almaya layık görülen kişilerden biriydim. ''Yılın En İyi Modacısı'' seçildim. Bu ödüle layık görüldüğüm için herkese teşekkürlerimi saygılarımla sunmak istiyorum.

Bundan sonra, bu tür gecelerde beylerin smokin ve papyonlarını takarak katılmalarını arzu ediyorum. Bir davetin şıklığı giysilerle ölçülür.

''Kıyafet dünya görüşünün aynasıdır'' diyerek yazıma son vermek istiyorum.

Saygılarımla

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.