Birol Güven... BKM'YE VERDİ VERİŞTİRDİ!

Birol Güven... BKM'YE VERDİ VERİŞTİRDİ!

Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven, Organize İşler Sazan Sarmalı'nın daha vizyondayken Netflix'te gösterime girmesine ilişkin bir bildiri yayınlayarak zehir zemberek sözler sarf etti.

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği BKM yapım imzalı 'Organize İşler Sazan Sarmalı'nın daha vizyon tarihi bitmeden Netflix'te gösterime girmesi sinema dünyasını ayağa kaldırdı.

Birçok yapımcı BKM'ye bu çarpıcı karar için tepki gösterirken Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven de dikkat çeken bir bildiri yayınladı.

Son olarak 1237 salonda seyirciyle buluşan ve toplam 2 milyon 579 bin 230 seyirciye ulaşan 'Organize İşler Sazan Sarmalı' henüz vizyonu tamamlamadan dijital platformda yayına girdi.
 
Söz konusu olaya ilişkin Yılmaz Erdoğan'a sitem eden isimlerden birisi de Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven oldu.
 
Güven yayınladığı bir bildiride, "Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği olarak bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz.
 
Çok uzun bir süredir yeni sinema yasası için verdiğimiz mücadele öncelikle sinemamızın geleceği içindi.
 
Bilet geliri olmayan, sinema işletmecilerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir sinema sektörünün ne geleceği olur ne de özgürlüğü" dedi.
 
Açıklamalarını sürdüren Birol Güven, "15 Şubat 2019 tarihinde ortaya çıkan yeni durum tüm sektörümüzü olduğu gibi bizi de şaşkınlık içinde bırakmıştır.
 
Tek söyleyebileceğimiz şudur; bu Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliğinin ortak kararı değildir, BKM adlı üyemizin kendi ticari kararıdır.
 
Birliğimiz bu kararı yanlış bulmakta ve milli sinemamız için çok kötü bir gelişme olarak değerlendirmektedir.
 
TESİYAP olarak sinemanın herhangi bir bileşenini dışarıda bırakan hiçbir gelişmeyi onaylamıyor ve "film, sinema salonlarında izlenir " felsefesiyle salon işletmecilerinin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.