BODRUM OUT, ALAÇATI İN !...

BODRUM OUT, ALAÇATI İN !...

Bodrum'u dönerci, dürümcü, kokoreçci dükkanlarıyla balıkçı kasabasından kebapçı çarşısına çevirip barlar sokağını da barbarların eğlence mekanı yapmayı becerdikten sonra tatilci pusulayı şaşırmasında ne yapsın? Şehirden kaçıp Bodrum'a gitmek artık yağmurdan kaçıp doluya yakalanmaktan farksız?

Halikarnas balıkçısının Bodrum'u şimdi çakma markaların, adına müzik dedikleri gürültü fırtınası yaratan lokanta ile bar karışımı mekanların ve binbir surat insanın volta attığı bir turizm beldesi?

Bodrum'dan kaçanların yeni adresi Alaçatı? Taşevleri, Arnavut kaldırımı yolları, rengarenk begonvilleri ile Ege'nin istilaya uğramamış bir kasabası? Birbirinden güzel Rum evlerinden oluşan butik otelleri ve Ege otlarıyla yerel mutfakların zincir oluşturduğu lokantalarıyla Alaçatı sokaklarında yürümek insana keyif veriyor?

Alaçatı'da volta atarken insan kendini Portofino ya da Sicilya'nın dünya harikası kasabası Taormina'da gibi hissediyor? Alaçatı'nın sakızı bir kere yapıştı mı kurtuluş yok? Sakızlı kahve, sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi, sakız likörü, sakız reçeli... Alaçatı'da köşe başlarında lahmacuncu yok, midye dolmacılar var?Tantuni, tantana yok, turşucular, kumrucular var? Dahası lavanta ve kekik satanların kokusu var?

Alaçatı'nın rüzgarı ise dillere destan ? Dünya'nın dört bir köşesinden her yaşta wind-surfçülerin karargahı adeta? Rengarenk yelkenleriyle gün boyu kelebekler gibi uçuşuyorlar su üstünde?

Aya Yorgi koyu beachleriyle güneş ve denizin mabedi? İki minder, bir şemsiye ile kapkara olana kadar yatan yatana? Sole Mare, Paparazzi, Babylon ve Shanya en gözde beachler? Marakesh ise tam bir sonradan görme mekanı? Rezervasyon için telefon ettiğinizde "gerek yok" diyorlar? Kapıda Rum papazı kılıklı bir adam ise rezervasyonu olmayanı geri çeviriyor?

Karanlık çökünce Alaçatı'nın birbirinden şık lokantalarında meze seçmek de zorlaşıyor? Hele en gözde mekan TUVAL'de masa kapmak kolay değil?Ege meze tabakları, meyhane köftesi ve Arnavut ciğeri pek lezzetli... Balık ve rakıcıların durağı KARİNA 'da sütte karides, kalamar ızgara ve lagos balığı harika? Özel mutfağı ile GUBİBA ise tam bir lezzet durağı? Tel kadayifa sarılı karides pane, zeytin kızartması, karidesli mücver, lor peynirli kabak çiçeği dolması ve safranlı ahtapot ustanın baş yapıtları.. Ama oralara kadar gidip de Langusta (kıskaçsız istakoz) yemeden dönmeyin? Tek adres Çiftlikköy'deki LANGUSTA(Tuğrul'un yeri)? Aman şaşırmayın şampiyon kokoreç gibi her yerde çakma langusta tabelaları var? İşi bilenler mezeleri pas geçip kiloluk bir langusta ile ziyafet çekiyorlar? Sakızlı helvayı ve Sakız Adası'ndan getirttiği sakızlı likörü mutlaka tadın? Sakızlı tatlıların park yeri ise Çeşme'deki Rumeli muhallebicisi?Tahinli dondurması bir sanat eseri?.

Yola çıkarken Alaçatı'nın esintisine kapılmanın bedeli olduğunu da sakın unutmayın !...

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.