BOYNUNUZDA 5 KİLOLUK AĞIRLIKLA YAŞAYABİLİR MİSİNİZ?

BOYNUNUZDA 5 KİLOLUK AĞIRLIKLA YAŞAYABİLİR MİSİNİZ?

Op.Dr. Hüseyin Güner Ameliyatlı ve ameliyatsız lazerli göğüs küçültme yöntemleri hakkında bilgi verirken uygulanacak yöntemin saptanmasında memelerin büyüklüğü, sarkıklığı, kişinin yaşı ve derinin elastikiyetinin önemli olduğunu belirtti.

“Büyük göğüsler de ağrı gerçekten çok şiddetli olup büyük ve ağır olan göğüslerin yarattığı ağırlık etkisine bağlıdır. Bu kadınları anlamanın en etkili yolu boynumuza 5 kiloluk bir ağırlık takarak 5 dakika yürümenizden geçer. Ağrının ve konforsuzluğun ne olduğunu ancak o zaman anlarız.

Büyük göğüslü kadınların bir diğer şikayeti şişman gözükmeleri ve fazla ağırlığa bağlı kambur durmalarıdır. Bu da kişide özgüven eksikliğine yol açar. Yine ağırlığa bağlı sütyen askı izleri de omuzda derin izlere yol açar. Büyük göğüslü kadınlarda özellikle yaz aylarında göğüs altında terlemeye bağlı mantar ve cilt enfeksiyonu da sık gözlenir. Göğüs küçültme ve toparlama ameliyatı sonrası bu şikayetlerin tamamı giderilir. Bir diğer önemli yakınma yatarken ağırlığa bağlı nefes ama zorluğu, kollarda ve ellerde uyuşukluklardır. Meme küçültme ameliyatları hastanın tercihine göre ameliyatlı ve ameliyatsız yapılmaktadır.”

Op.Dr. Hüseyin Güner Ameliyatlı ve ameliyatsız lazerli göğüs küçültme yöntemleri hakkında bilgi verirken uygulanacak yöntemin saptanmasında memelerin büyüklüğü, sarkıklığı, kişinin yaşı ve derinin elastikiyetinin önemli olduğunu belirtti.

Ameliyatlı yöntem

Operasyon genel anestezi altında yapılır. Anestezi öncesinde seçilen tekniğe uygun çizimler yapılır. Çizimlere uygun yapılan kesilerle fazlalık dokular çıkarılır.
Seçilen yönteme göre değişmekle beraber ameliyat genellikle 2-3 saat sürer. Yapılan ameliyatta göğüsteki fazlalığı oluşturan yağlar, meme dokusu ve uygun oranda deri, ameliyat öncesi yapılan planlamaya uygun olarak çıkarılarak göğüs ucu normal yerine getirilir. 
Meme küçültme işleminde çok değişik operasyon yöntemleri olmasına rağmen başlıca 2 ana tip iz oluşur: “Ters T” izinde meme basından meme altına uzanan bir çizgi ve meme altı katlantı hattında bir iz vardır. Göğüsün altından ters T seklinde kesi ile yapılan küçültme ameliyatı aşırı büyük ve sarkık memelerde tercih edilir. “Diklemesine iz”de ise meme başından meme altı katlantı hattına uzanan bir iz vardır. Göğüs ucundan kesi ile yapılan meme küçültme ameliyatları da vardır ve bu yöntem sonucu çok daha az ameliyat izi kalmaktadır. Fakat bu yöntem sadece hafif derecede büyük ve az sarkık memelere uygulanabilir.

Ameliyatsız Lazerle Göğüs Küçültme

Bu yöntemin en büyük avantajı diğer meme küçültme ameliyatlarından farklı olarak memeye cerrahi olarak hiç bir kesi yapılmaz ve meme dokusu kesilerek çıkarılmaz. Lokal anestezi ve sedasyon altında meme altı katlantısından açılan 1-2mm lik delikten Slim Lipo lazer probu ile girilerek meme içindeki fazla yağlar eritilir.

Eritilen bu yağların bir kısmı dışarı alınır. Geri kalan kısmı vücut tarafından metabolize edilerek vücuttan atılır.

Bu işlemin klasik liposuctiona göre avantajı ise lazer probundan verilen enerjinin meme dokusunu ve meme cildini gererek sarkma oluşumunu toparlamasıdır. İşlem süresi yaklaşık 30-45 dakika arasıdır. İşlemden sonra baskılı bandaj ve özel esnek bir sütyen ile baskı yapılır.

Lazerle göğüs küçültme işlemi meme toparlanmasına yardımcı olur. Minimal invaziv bir işlem olduğundan dolayı herhangi bir kesi, dikiş, yara, morluk ve ağrı olmaz. İşlemden 3-4 gün sonra bandajlar alınır. İşlem lokal anestezi ve sedasyon altında gerçekleştirildiği için işlem sonrası 2-3 saat sonra günlük sosyal yaşama dönülebilir yada bir gün istirahat yeterlidir.

Superplast hakkında:

Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, 2010 yılında, İstanbul’da, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner ve Op. Dr. Çoşkun Levent Taşçı tarafından kurulmuştur. Sadece son teknolojileri kullanan Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, özellikle ABD’de en son çıkan teknolojilere sahip cihazları Türkiye’deki hastaların hizmetine sunmasıyla öne çıkıyor. Tamamen uzman hekimlerce gerçekleştirilen estetik cerrahi ameliyatlar ve tamamlayıcı tedavilerle beklentileri aşan memnuniyet düzeyi hedefliyor. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin teknolojisi 6 ayda 1 yenileniyor. Kullanılan cihazların güvenilirliği kanıtlanmış ve en son teknolojilerle donatılmış olması merkezin cazibesini arttırıyor. Komplike cihazların kullanımı konusunda son derece deneyimli ve eğitimli olan Superplast doktorları, yurtdışından gelen estetik cerrahi doktorlarına cihazların kullanımı konusunda eğitim vererek bu konudaki başarısını ortaya koyuyor. Eğitim için ağırlıklı olarak İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Güney Amerika ve Uzakdoğu’dan doktorlar geliyor.Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin geniş kapsamlı hasta profilinde yurtiçi ve yurtdışından birçok tanınmış ismin yanı sıra iş dünyasından isimler ve öğrenciler de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.