`BREZİLYA FÖNÜ`NE KANSER UYARISI!

`BREZİLYA FÖNÜ`NE KANSER UYARISI!

ABD`deki California Üniversitesi`nden bilim insanları, Brezilya fönünün kansere yol açabileceğini açıkladı.

Saç düzleştirme uygulamasını inceleyen bilim insanları, Brezilya fönü uygulandığı sırada kuaförlerde havada kansere neden olduğu bilinen "formaldehit" adlı kimyasalın yüksek oranlarda bulunduğunu tespit etti.

YÜZDE 12 KANSEROJEN MADDE

ABD'de kuaförlerde kullanılan ürünlerde sadece yüzde 0.1 oranında formaldehit bulunmasına izin verilirken, Brezilya fönü için kullanılan ürünlerde tam yüzde 12 oranında bu kanserojen maddeden bulunuyor.

California Üniversitesi Kamu Sağlığı Merkezi'den Michelle Stewart araştırma sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada "Araştırmamız gösterdi ki gerekli kontroller yapılmadan, uygun bir havalandırma sistemi kurulmadan yapılan Brezilya fönü uygulamaları insanları yüksek oranda kanserojen maddeye maruz bırakıyor" dedi.

2005 yılında Brezilya'da ortaya çıkan "Brezilya fönü" kısa zamanda tüm dünya kuaförlerinde uygulanan bir saç bakımına dönüştü.

Jennifer Aniston ve Kim Kardashian gibi ünlüler tarafından da tercih edilen Brezilya fönünün nasıl keşfedildiği ise net olarak bilinmiyor.

Fabrikalarda yünü düzleştirmek için kullanılan Formaldehit'in, saçları da düzleştirdiğinin deneme yanılma yöntemiyle keşfedildiğine inanılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.