'Bu Bir Aşk Şarkısı Değil'... OSMANLI'DAN CUMHURİYET'E  SERGİ !..

'Bu Bir Aşk Şarkısı Değil'... OSMANLI'DAN CUMHURİYET'E SERGİ !..

Pera Müzesi, “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi” başlıklı sergileri tanıtmak amacı ile 24 Kasım Salı Akşamı Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesinde bir kokteyl düzenledi.

Haber; Mehmet KARADEMİR

1960’lardan günümüze video sanatı ile pop müziğin buluşmasını ele alan “Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” sergisi ise yüzyıl başından bu yana resmedilen nü tabloların izini sürerken, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan zihniyet dönüşümünün sanata yansıyan yönlerini ortaya koyan serginin açılışına cemiyet, basın ve sanat camiasından bir çok seçkin isim katıldı.

hamitgorele_nuresim.jpg


1960’lardan günümüze birçok sanatçının en seçkin eserlerinde müzik ile kurduğu ilişkiyi, özellikle de pop müzik ile video sanatı bağlantısını ele alan “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisinin küratörü Javier Panera’nın serginin açılışında bir DJ performansı da sergiledi. 


Sergide aralarında Nam June Paik, Andy Warhol, Yayoi Kusama, Vito Acconci ve John Baldessari gibi öncü video sanatçılarının da bulunduğu 28 sanatçının eseri yer alıyor.

Pera Müzesi, 1960'lardan günümüze pop müzik ile video sanatı arasındaki ilişkilerin izini süren "Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi" sergisinde hem biçimsel, hem de kavramsal açıdan pop ve rock ikonografileriyle bağlantılı olan video sanatı ve deneysel film tarihinin önemli eserlerine yer veriyor. Küratörlüğünü Javier Panera'nın üstlendiği sergi, "Pop İçinde Sanat / Sanat İçinde Pop", "Histeri ve Din", "Rock ve Kavramsal Sanat / 'Müzisyen olmayanlar' ile 'sanatçı olmayanlar' karşı karşıya", "Rock ve İkizi / Bir 'alet çantası' olarak pop müzik" ve "Dans Müziği Politikaları" başlıklı beş bölümden oluşuyor. Sergiye ayrıca kapsamlı bir video gösterim programı da eşlik ediyor.

Pera Müzesi'nin 10. yılında video sanatı ve pop müzik ilişkisini ele alan "Bu Bir Aşk Şarkısı Değil" başlıklı sergiyi 25 Kasım 2015 - 7 Şubat 2016 tarihleri arasında sanatseverler görebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.