Bülent Ersoy... "KENAN EVREN'E HALA KIZGINIM!"

Bülent Ersoy... "KENAN EVREN'E HALA KIZGINIM!"

Türk sanat müziğinin Divası Bülent Ersoy Radyo KLAS `ta katıldığı Michael Show 'a yeni albümü ve hayata dair özel açıklamalarda bulundu.

Bülent Ersoy Michael Kuyucu 'ya yeni albümü için Tarkan'ın kendisine verdiği besteden bir kuruş almadığını açıklarken, Eurovision Şarkı Yarışmasından , Hürrem Sultan'a , Kenan Evren Paşa'dan , Servetini kime bağışlayacağına dair değişik konularda flash açıklamalarda bulundu.

İşte Bülent Ersoy'un Olay Açıklamaları

Tarkan'a Mahçup Oldum !

Uzun bir aradan sonra müzik marketlere sunduğu "Aşktan Sabıkalı" adlı albümünün çıkış şarkısı olan Tarkan bestesi " Bir Ben Bir Allah Biliyor" için Tarkan'ın kendisinden hiç para istemediğini söyledi. Bülent Ersoy şarkı ile ilgili " Şarkıyı okudum, notalar geldi..Bu seferde beni bir dert kapladı, Tarkan bu , adam yüz milyarlar alıyor, onun eserini Bülent Ersoy okuyacak , astronomik bir şey ister mi ? diye düşünüyorum. En sonunda menejerime 'Bu çocuk çok astronomik bir para isterse ne yapacağız ?, okumasam mı ?' dedim. .. 'Tarkan çok naif , iyi yürekli , hassas , Olur mu öyle şey o bizim Divamız bu ona hediyem demiş. Bu seferde mahçup oldum. Sonra bir araya geldik, beraber okuduk..O da benim gibi titiz, mükemmeliyetçi bir sanatçı.Alaturka bir gırtlağı var, ben Tarkan'a hep sen alaturkacısın , bizdensin diyorum"

İzabella'yı Türkan Şoray'a Benzetiyorum !

Michael Kuyucu Bülent Ersoy'a en çok hangi diziyi severek izlediğini sorduğunda aldığı cevap ise "Muhteşem Yüzyıl" oldu. Bülent Ersoy : "Muhteşem Yüzyıl'da Süleyman beyi seyrediyorum, çok beğeniyorum o diziyi.. Tarihi eğitimim gereği çok seviyorum. Ama o dizinin senaryosu tarihte olan bir senaryo değildir. O dizide tarihte olan çoğu şeyin olmadığını biliyorum. Tarihi bilmeyenler rahatsız olmuyorlar, çünkü bilmiyorlar." Derken Muhteşem Yüzyıl'da Malkoçoğlu'nu oynayan Burak Özçivit'i çok beğendiğini söyledi. Bülent Ersoy : "Malkoçoğlu'nu çok seviyorum iyi ki geldi o diziye..Gözümü açıyor..." derken , dizide İzabella karakterini oynayan Melike İpek Yalova'yı Türkan Şoray'a benzetti. Michael Kuyucu Bülent Ersoy'a hangisinin daha güzel olduğunu sorduğunda ise "İzabella bizim Türkan gibi , o alt dudağının kıvraklığı ne kadar muhteşem.." diyerek İzabella'yı Hürrem'den biraz daha fazla beğendiğini imza etti.

Bülent Ersoy Servetini Nereye Bağışlayacak ?

Michael Kuyucu'nun , Bülent Ersoy'a sorduğu "Ölüm Allah'ın emri, Allah gecinden versin..İleride servetinizi nereye bırakmayı düşünüyorsunuz ?" sorusuna ise Bülent Ersoy " Benim çocuğum yok zaten. Benden sonra kimseye kalmayacak.. her şeyim devlete kalacak. Ben hep eğitimden yanayım, eğitimli bir insanın vereceği zarar dahi çok kaliteli olur. Cahil bir dostun insana dostluğu bile bazen zarar verir. Bu yüzden eğitim benim için önemlidir. Herhalde eğitim kurumları vakıflarına veririm diye düşünüyorum." Yanıtını vererek servetini eğitim vakıflarına bırakmak istediğini açıkladı.

Kenan Evrene Mesaj : Ne Ölümü Ne Ölüsünü !

Michael Kuyucu 12 Eylül 2012 yılında yapılan referandum ile yargılanması tekrar gündeme gelen Kenan Evren ile Bülent Ersoy'un bir dönemler yaşadığı sıkıntılı dönemi hatırlattı ve Ersoy'a "Kenan Evren Paşa'ya kırgınlığınız devam ediyor mu ?" sorusunu sordu.Diva'nın yanıtı şok oldu. Bülent Ersoy Michael Kuyucu'ya şu yanıtı verdi : " .Kırgın değilim Kızgınım.! Ne ölümü ne ölüsünü ! Çünkü 8 sene hiçbir suçum olmaksızın bir insanın hayatı ile oynadı. Ekmekte mühim değil, bir insan karnını nasıl olsa doyurur..Ama onun en güzel en güzel en verimli çağında, onun verilerini sunmasına engel olmak. Ne kadar kötü ! Kötülük bu ! Allah bunu kimsenin yanına koymaz, çünkü Allah'ın terazisi hiç yanlış tatmaz..... Şimdi bakınız kaç yaşına gelmiş, koskoca bir genel kurmay başkanı , uç mevkide bir kişi .Onun sorguya çekilmesi dahi ne kadar azap ve ızdırap vericiydi..Ama Allah çok büyüktür , Allah'ın dengesi hiç yanılmaz, terazisi hiç yalnız tartmaz" dedi. Michael Kuyucu "Peki o günlerden sonra hiç görüşmediniz değil mi Evren paşa ile ?" diye sorunca Bülent Ersoy " Allah esirgesin.Hiç olacak iş değil görüşmem.Olacak iş değil.Ne ölümü ne ölüsünü.....Bir keresinde İbrahim Tatlıses'in Bodrum'da açtığı bir otelin davetindeydik, o da ordaydı..Nitekim İbrahim bey çok iyi dostumdur, o rica etti, "böyle böyle paşa burada aynı masada oturur musunuz ?" dedi, "Hayır" dedim. "Peki El sıkışır mısınız" dedi "Hayır" dedim. Yan yana masalarda oturduk ,ben baston yutmuş gibi oturdum...Sağıma doğruydu onun masası , sağ tarafım yok gibiydi..Şimdi insanlara kolay gelebilir ama , o sekiz seneyi ben iyi bilirim, oturduğum koltuğum nasıl çöktüğünü ben biliyorum..Ben kaka çocuk olsam da , bu yayında insanlar beni ayıplasalar da onu asla affetmem..Çünkü onu bunu yapmaya asla hakkı yoktu. Sanatın dili , dini , ırkı , mezhebi , cinsiyeti olmaz..." dedi.

Eurovision Şarkı Yarışmasına Münir Nurettin'le Katılırım

Michael Kuyucu Bülent Ersoy'a Eurovision şarkı yarışması hakkındaki görüşünü sorduğunda Diva , Alaturka müziğin Eurovision'da kullanılması gerektiğini şu sözlerle vurguladı : "Alaturka kokan bizi gerçek manada temsil eden , yani birilerinden alıntı olmayan..Çalıntı olmayan , bize öz olan musikimizin oralarda bütün dünyaya hükmetmesi en azından duyurulması benim esas hislerimdir.Ben asla ondan bundan alıntı alınarak , özenti , vücüda gelecek musikiyi oraya götürelim de o yapay çalıntı müzikle kendimizi temsil edelim diyemem.Keşke Münir Nurettin'in "Dönülmez Akşamın" şarkısını ben gitsem de orada okusam...O eseri dinlesinler de Türk insanı nasıl müzik yapıyor anlasınlar ...Göstermemiz gerekiyor, gösterenlere de hürmet etmek lazım.." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.