Burak Kut... RADYO MÜZİK STÜDYOLARINDA!

Burak Kut... RADYO MÜZİK STÜDYOLARINDA!

Burak Kut, 97.6 Radyo Müzik stüdyolarında Genel Yayın Yönetmeni Altan Kiraz`ın konuğu oldu.

Programda öne çıkan başlıklar şöyle;

'Yavaş ürettiğim için ara vermedim'

Altan Kiraz'ın neden dört yıl ara verdiniz sorusuna; 'İstemeden, ailevi sebeplerle, yeni bir düzen kurduğum için ara vermem gerekti.

Yavaş mı üretiyorsunuz gibi espriler oldu ama onunla bir ilgisi yok. İki yeni şarkı besteledim mini albüm için. Bir de yıllardır playlist'imde duran şarkılar doğru aranjmanları buldu.

Pasaj müzik ile birlikte güzel bir birliktelik oldu.

Ben, albümün gördüğü ilgiden de memnunum. Ticari olarak çok yüksek satışlar yok. Bu, herkes için geçerli.

Digital rakamları bilmiyorum ama ilgi gördüğünün farkındayım. Pozitif yorumlar gördüm. Kimse kimseyi koşulsuz sevmez, bu kimse için geçerli değil.

Kalbim insanlara yansıyor. Maddiyat mı şöhret mi diye düşünürsek saygınlık önemli. Saygın bir şekilde yaklaşıyorlar bunun için sonsuz teşekkür ediyorum...

''Başta bana inanmayanlar sonra önümde ceketlerini iliklediler'

'Ben para kazanmak için erken yaşta çalışmaya başladım. Çok şükür ki şarkı söyleme kabiliyetim öne çıktı. Bir ön şöhretim vardı. O zaman birlikte çalıştığım insanlar Türkiye'nin gündemine oturacağımı tahmin edemediler.

Çok komik paralar oluyordu alamadığım, vermedikleri. Çok kısa süre sonra o insanların yanıma yaklaşamadığını, önümde ceket ilikleyişlerini görmek ilginçti.

'Altan Kiraz'ın negatif eleştirilerle ilgileniyor musun sorusuna ise; ?Kendimle ilgili negatif yorumlarla da ilgileniyorum tabi. Neden öyle düşündüler diye anlamaya çalışıyorum. Mesela ?Yaşandı Bitti? şarkısı bir saptamadır. Rock müziğe ilgim vardı.

Elimdekileri ortaya koymak istiyordum. Sözleri müziği bana aittir. Çeşitli müzikleri seslendirmek içimden çok geçiyor. Deneysel şeyler yapıyorum arada. Bunların ticari karşılıklarını göremedim. Tam bir formül bulabilirsem bu müzik türlerini sıralamak istiyorum.? şeklinde cevap verdi.

?Beni hep zirvede görmek istiyorsunuz?

Altan Kiraz?ın ?Komple şarkısı ile Burak Kut geri mi dönüyor derken o dönemde biz radyocular istediğimiz çıkışı göremedik gibi geldi? yorumuna sanatçı; ?Bu çok göreceli, ben ancak teşekkür edebilirim bununla ilgili.

Beni hep zirvede görmek istiyorsunuz sonucunu çıkarabiliriz. Lakin benim bakış açım öyle değil. O, o zamanın zirvesiydi, ben şimdi başka zirveler arıyorum.

Ben, benden öyle bir şey beklemek çok doğru mu bilmiyorum çünkü öyle bir şeyi bugün de yakalamak çok zor. Başkasının yakalayabilmesi de çok zor. Kimseye kızgın değilim, olayları başkalarına mal etmemek lazım.

Ben çok duygusal biriyim, zamanından önce işler yaptığıma inanıyorum. Zamanından önce hareket etmekle ilgili bir şeyler. Şu an mesela DJ?ler patladı, benim yaptığım çalışma 97 yılıdır. Çok erken davranmışım.?

?Bizde sanatçıya değer verilmiyor?

?Aslında Avrupa ülkelerinde, kültürlerin daha farklı olduğu, müziğe daha eğilimli olan ülkelerde sanata daha eğilimli olan ülkelerde sanatçı olgunlaşır, değeri artar müzisyenin.

Radyoculukta da böyledir, senin değerin de yıllar geçtikçe artar. ?Benimle oynama? ya da ?Bebeğim?i dinlediğiniz zaman o günkü masumane tarzı da tatlıdır ama bugün dinlemek o gün dinlemekten daha keyiflidir. Eskimez de değeri artar.Çok değerli bestekarlar çok sıkıntı çekebilir çünkü eğer verilmiyor.?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.