Cahit Berkay... SESSİZLİĞİNİ BOZDU, MESAM'DA SULAR DURULMUYOR!

Cahit Berkay... SESSİZLİĞİNİ BOZDU, MESAM'DA SULAR DURULMUYOR!

Müzik eserleri sahiplerinin telif haklarını korumak üzere kurulan MESAM, (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) bir süredir tartışmaların odağında.

Daha önce MESAM'a kayyum atanmıştı. Daha sonra 31 Mayıs 2018 tarihinde Genel Kurul yapılmış, bu seçimde yeniden aday olan usta sanatçı Arif Sağ ve ekibi seçimi kazanmıştı.

Mesam üyesi, Orhan Gencebay’ın yeğeni ve manevi oğlu Recep Ergül, Genel Kurul’da 109 sahte üyenin oy kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı.

Görülen dava sonucunda Arif Sağ ve yönetimi görevden alınmıştı.

ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Arif Sağ'ın ekibinde olan usta sanatçı Cahit Berkay ise sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Berkay, MESAM Genel Kurulu’nun salgın dolayısıyla ertelenmesini talep etti.

Mart 2020’de yapılması gereken MESAM Genel Kurulu, koronavirüs sebebiyle birkaç kere ertelenmiş ve son olarak 27 Nisan’da yapılacağı duyurulmuştu.

Berkay'ın ayrıca, "Gece yarıları üyelere mesaj atarak pandemi döneminde insanları kahvaltıya çağıran arkadaşlarla aynı listede olmayacağım da kesin" diyerek,

MESAM yönetimine aday Recep Ergül'ün önceki gün bir otelde MESAM üyelerini davet ettiği kahvaltıyı kastetmesi dikkat çekti.

CAHİT BERKAY'DAN AÇIKLAMA

Uzun yıllar MESAM Yönetim Kurulu’nda yer alan usta isim Cahit Berkay ve o dönemin yönetim kurulu, pandemiden hemen önce görevden alınmış ve mahkeme MESAM’ı genel kurula götürmek üzere dışarıdan iki kişiyi yönetici olarak atamıştı.

Cahit Berkay pandemi sürecinde yapılması planlanan MESAM Genel Kurulu hakkındaki görüşlerini kişisel Twitter hesabından dile getirdi.

"Bu konuda hukuksal sürecin neredeyse sonuna geldik. Haklılığımızın mahkeme kararıyla tescilini bekliyoruz.

Genel kurullarda itibar görmeyen bazı MESAM üyelerinin mütemadiyen böyle girişimlerde bulunup hukuksal süreçler tamamlandığında her seferinde kaybetmesine alıştık artık'' diyen Berkay, ''Toplantının 27 Nisan’da yapılacağı duyuruldu.

Şahsen genel kurulun pandemi süreci tam anlamıyla kontrole alındıktan sonra, açık alanda yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Yönetimdeki vazifemden azledildiğim için karar mekanizmasına dahlim yok ancak bir asil üye olarak genel kurulun ertelenmesine dair fikrimi ilgili makama yazılı olarak ilettim.

Diğer üye arkadaşlarıma da tavsiyem budur. Hiçbir genel kurul insan sağlığından daha mühim değildir!" ifadelerine açıklamasında yer verdi.

"YALANLARA SARILANLARLA HAREKET EDEMEM"

Er ya da geç MESAM Genel Kurulu’nun yapılacağını ve aday olacağını söyleyen Berkay, "Gece yarıları üyelere mesaj atarak pandemi döneminde insanları kahvaltıya çağıran arkadaşlarla aynı listede olmayacağım da kesin.

Çünkü gerçekleri bildikleri halde yalanlara sarılanlarla birlikte hareket edemem!

Bizi MESAM’a siyaset karıştırmakla suçlayanlar genel kurula siyasetten güç alarak girmeye çalışıyorlar.

Umuyorum ki bir gün bu arkadaşlar MESAM Yönetim Kurulu’na girmek için iktidarın ya da muhalefetin değil, eser sahiplerinin gücünü arkalarına almaları gerektiğini idrak ederler" ifadelerini kullandı.

Dünya görüşünün ortada olduğunu söyleyen sanatçı, "Benim dünya görüşüm ortada. Ancak farklı görüşe sahip arkadaşlarla defalarca yönetim kurullarında birlikte görev yaptım.

Çünkü MESAM siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm üyelerinin haklarını savunan bir meslek birliğidir.

Bu yüzden siyaset üstü bir kuruluştur" dedi.

GÜVENÇ DAĞÜSTÜN'DEN MESAM YÖNETİMİNE ADAY RECEP ERGÜL'E MESAJ

Müzisyen Güvenç Dağüstün, BirGün'de kaleme aldığı yazısında, kişisel sosyal medya hesabından kendisine hakaret ettiğini belirttiği MESAM yönetimine aday Recep Ergül'e, "Diliniz birleştirici, saygılı olsun, haddini aşmasın. Sizin yolunuz daha önce çok denendi, başarılı olunmadı.

Koyunlara çoban değil, sanatçıların meslek birliğine başkan olmaya adaysınız" diye seslendi.

"Hem gazeteme hem bana ettiği hakaretleri silmiş olsa da ekran görüntüleri mevcut" diyen Dağüstün, "O kadar heyecanlı, o kadar istekli ve o kadar görev aşkı ile dolu.

Recep Bey'e çıktığı bu yolda başarılar dilerken bazı sorularım ve naçizane bazı önerilerim olacak" diyerek şunları kaydetti:

1-Sanatta yeterliliğini sorguladığınız insanları önce araştırın. Bir müzik yorumcusu olarak benim yeterliliğimi masaya yatırmak ne haddinizedir, ne de bu konuda bilirkişisiniz.

2-Yazdığınız her kelimeyi, dilinizden dökülen her sözcüğü hukukçularınıza danışın. Yoksa şimdi de olacağı gibi mahkeme kapılarında tüm değerli vaktinizi harcarsınız.

3-Diliniz birleştirici, saygılı olsun, haddini aşmasın. Sizin yolunuz daha önce çok denendi, başarılı olunmadı. Koyunlara çoban değil, sanatçıların meslek birliğine başkan olmaya adaysınız.

Dağüstün yazısının devamında da, şu soruları sordu:

1-Bir meslek birliğini yönetmeye adaysınız. Eğitiminiz nedir? Hangi üniversiteden mezunsunuz? Üniversite mezunu değilseniz hangi liseden mezunsunuz? Lise mezunu değilseniz hangi ortaokuldan mezunsunuz?

2-Başkanı olmaya aday olduğunuz kurum dünyadaki benzerleri ile entegre olmak, birlikte çalışmak durumunda. Hangi yabancı dilleri konuşuyorsunuz?

3-Sürekli yolsuzluklardan bahsettiğiniz MESAM'da 2014-2018 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yaptınız. Bu dönemki tüm yönetim kurulu tutanaklarında imzanız var. O dönem yolsuzluklara şahit oldunuz mu? Olduysanız neden sustunuz?

4-Kayyumlar atanan, defalarca müfettiş soruşturmaları geçiren MESAM'da şimdiye kadar hiç kimse suçlu bulunmadı. İddialarınızı nasıl destekliyorsunuz?

5-Propaganda çalışmalarınızda sanatçılara yeşil pasaport, ücretsiz sağlık hizmeti gibi vaatleriniz var. Bu vaatleri neye dayanarak veriyorsunuz? Yönetimde olduğunuz dört yıllık dönemde hangi projelerinizi hayata geçirdiniz?

6-Pandeminin tüm dünyayı esir aldığı şu günlerde her tarafı kapalı bir otel salonunda taraftarlarınıza 9 Nisan günü bir kahvaltı verdiniz. 50-60 kişilik grubun yüzde doksanında maske bile yoktu. MESAM'ı bu sorumlulukla mı yöneteceksiniz?

7-Aday olmak için sağlık koşullarının iyileştiği günleri neden bekleyemiyorsunuz? Aceleniz nedir?

8-Beni MÜYORBİR'e sahte üye yapılmış olmamla itham ediyorsunuz. Ufak bir sosyal medya araştırması bile sizi bu hatadan döndürebilirken bunu yapmadınız. Bu önemli meslek birliğini bu şekilde mi yöneteceksiniz?

9-Hangi eserleriniz sayesinde MESAM'a “asil üye” oldunuz. Eserleriniz kaç kere seslendirildi? Kimler tarafından seslendirildi?

10-Başlattığınız hareketin ismi olan “Değişim Ve Adalet” ile nerelere göz kırpıyorsunuz?

11-Bir zamanlar çalışanı olduğunuz Yön FM ile ilişkiniz -hem de ihtiyaç sahiplerine yardım için sponsorlu projeler yaptığınız günlerde- neden kesildi?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.