Cate Blanchett... OYUNCULUKTAN EMEKLİ Mİ OLUYOR?

Cate Blanchett... OYUNCULUKTAN EMEKLİ Mİ OLUYOR?

2004 yapımı Martin Scorsese imzalı 'The Aviator' (Göklerin Hakimi) ve 2013 yapımı Woody Allen filmi 'Blue Jasmine' (Mavi Yasemin) ile Oscar ödülü kazanan Cate Blanchett, 33 yıllık kariyerine dair çarpıcı açıklamalara imza attı. Daha önce verdiği bir röportajda ülkesine geri dönmeyi hayal ettiğini söyleyen Avustralyalı oyuncu, 'emeklilik' itirafıyla adından söz ettirdi.

1990 yılında başladığı sinema kariyerinde 'Elizabeth', 'Göklerin Hakimi', 'Beni Orada Arama', 'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi' ve 'Yüzüklerin Efendisi' gibi birçok başarılı yapımda kamera karşısına geçen Cate Blanchett, bu yıl 76.sı düzenlenen Cannes Film Festivali'nde boy gösterdi.

Yeni filmi 'The New Boy' için katıldığı festivalde Variety'ye konuşan Avustralyalı aktris, oyunculuğu bırakma fikrinden bahsetti.

"KAMERA ARKASINDA OLMAK İSTİYORUM"

'Eileen' karakterine hayat verdiği filmin aynı zamanda yapımcılığını üstlenen 54 yaşındaki yıldız, "Kamera arkasında daha fazla yer almak istiyorum. Yapımcılığı oyunculuğun bir uzantısı olarak olan görüyorum.

Hep oyunculuktan kurtulmaya çalışıyorum. Profesyonel kariyerim boyunca oyunculuğu bırakmaya çalışıyorum" dedi.

Oscar ödüllü Cate Blanchett: Oyunculuğu bırakmaya çalışıyorum

Avustralyalı bir yönetmenin, kariyerimin erken dönemlerinde bana küçük roller üstlenmeyi bırakmam gerektiğini söylediğini hatırlıyorum. 'Neden? En ilginç rol buydu' demiştim.

Başrol oynamak istemedim. Çekim süreci kadar geliştirme süreciyle de ilgileniyorum. Ardından filmin dağıtım ve pazarlamasına kadar son süreçle de ilgileniyorum.

"62 ERKEK VE ORTAMDAKİ TEK KADINIM"

Yapımcı Andrew Upton ile 26 yıllık evliliğinden üç oğlu ve bir kızı olan iki Oscar ödüllü aktris, setlerde daha çok kadın olması gerektiğini vurguladı.

Oscar ödüllü Cate Blanchett: Oyunculuğu bırakmaya çalışıyorum

Yapımcı olarak bazı şeyleri değiştirmeyi umuyorum. Bazen setteki tek kadın olduğumu fark ediyorum. 62 erkek var ve ben ortamdaki tek kadınım. Bu kötü, gerçekten orantısız!

Bu, her zaman aynı şakalara güldüğünüz anlamına gelir. Sinemadaki kadınları konuşmak zorunda kalmadığımız günleri iple çekiyorum.

"HAZIR HİSSETMİYORUM"

Oscar dışında dörder kez BAFTA ve Altın Küre kazanan, son olarak 2022'de 'Tar' filmi ile Oscar'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne aday gösterilen Cate Blanchett, yönetmenlikle ilgili kendisine çok soru geldiğini, ancak bu konuda kendini tam olarak hazır hissetmediğini de söyledi:

Benim için film yapma sürecinde keyifli bulduğum çok şey var. Bir oyuncu ve yapımcı olarak birlikte çalışmak istediğim çok sayıda yönetmen var.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.