Celin Dion... HASTALIĞI İLERLEDİ, KASLARINI KONTROL EDEMİYOR!

Celin Dion... HASTALIĞI İLERLEDİ, KASLARINI KONTROL EDEMİYOR!

Dünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion'un son durumu sevenlerini üzdü. Kardeşi, Dion'un kaslarını kontrol edemediğini açıkladı. Celine Dion, 2022'de "katı kişi sendromu" adı verilen nadir görülen bir hastalığa yakalandığını duyurmuştu.

James Cameron'ın yönetmenliğini yaptığı ve gişe rekorları kıran Titanik filminin müziğiyle tüm dünyada geniş hayran kitleleri elde eden Celine Dion, sağlık sorunlarıyla gündemde.

Dion, geçtiğimiz yıl nadir görülen katı kişi sendromu adı verilen bir hastalığa yakalandığını duyurmuştu. Tedavisi devam eden Dion'un kardeşi son durumu açıklayarak, ünlü şarkıcının kaslarını kontrol edemediğini söyledi.

Celine Dion'un kardeşi Claudette Dion, "Çok çalışıyor ama kasları üzerinde kontrol sahibi değil. Kalbimi kıran şey onun her zaman disiplinli olması. Her zaman çok çalıştı. Annemiz ona her zaman ‘İyi yapacaksın, düzgün yapacaksın’ derdi.”

Geçtiğimiz aralık ayında, 55 yaşındaki şarkıcı, kendisine tedavi edilemez nörolojik rahatsızlık teşhisi konulduğunu ve yaklaşan turne tarihlerini iptal ettiğini açıklamıştı.

Daha sonra mayıs ayında da Dion, dünya turunun kalan tarihlerini iptal etmek zorunda kaldı. Kanadalı müzisyen gücünü yeniden kazanmak için çok çalıştığını söyledi:

"Hepinizi bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Gösterileri ertelemek, sizin için adil değil ve bu kalbimi kırsa da yeniden sahneye çıkmaya gerçekten hazır olana kadar her şeyi şimdi iptal etmemiz en iyisi.”

Ancak Dion'un kız kardeşi, onun tam kapsamlı turneye dönme olasılığını düşük buluyor; "Hem bizim hem de onun hayallerinde amacının sahneye dönmek olduğu doğru. Bu ne kadar gerçekleşebilir, gerçekten bilmiyorum."

Claudette Dion, durumun nadir olmasının tedaviye yönelik araştırmaların yetersiz olduğu anlamına geldiğini ekledi: "Ses telleri kastır ve kalp de bir kastır. Milyonda bir vaka olduğu için bilim insanları çok fazla araştırma yapmamış çünkü çok fazla insanı etkilememiş."

Ancak yine de kardeşi Celine ve ailesinin umutlu olduğunu sözlerine ekledi: “Bazıları pek bilinmeyen bir hastalık olduğu için umudunu kaybetmiş durumda.

Vakfın Celine hakkında aldığı telefon görüşmelerinin sayısını bir bilseniz! İnsanlar bize onu sevdiklerini ve onun için dua ettiklerini söylüyorlar. Pek çok mesaj, hediye alıyor.”

SPS, gövde ve uzuvlarda sertliğe neden olan otoimmün ve nörolojik bir hastalık. Semptomlar ayrıca Dion'un şarkı söyleme ve performans sergileme yeteneğini etkileyen ve çevresel uyaranlar (yüksek sesler gibi) veya duygusal stres ile tetiklenebilen kas spazmlarını da içerir.

Kaynak:sözcü.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.