Cem Esen... GENÇ PİYANİST, ANTALYA PİYANO FESTİVALİ’NDE SAHNE ALDI..

Cem Esen... GENÇ PİYANİST, ANTALYA PİYANO FESTİVALİ’NDE SAHNE ALDI..

Bu yıl 18. kez düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, dün akşam genç piyanist Cem Esen’i ağırladı.

Her yıl geleneksel olarak ‘Kamuran Gündemir Anısına’ düzenlenen resitalde izleyiciyle buluşan piyanist, festival için özel olarak bestelediği ‘Sonata-Moderato piu mosso’ adlı eseriyle büyük alkış aldı.

Yıldızlar geçidi yaşanan festivalde bu yıl; dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy’un yanı sıra; Manolo Carrasco, Stéphane Blet, Cem Esen, Emre Elivar, Ariadna Castellanos, Çağ Erçağ, Nurkan Renda, Luz Casal, Güher & Süher Pekinel gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Festivalin Sanat Yönetmenliği görevini, Orkestra Şefimiz Gürer Aykal üstleniyor.

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da yıldızlar geçidine sahne oluyor. Festival kapsamında 8 Kasım Çarşamba günü (dün akşam), her yıl geleneksel olarak ‘Kamuran Gündemir Anısına’ düzenlenen resitalde, genç piyanist Cem Esen izleyiciyle buluştu.

Sahnede ünlü bestecilerin 6 eserini seslendiren Esen, festivale özel hazırladığı ve ilk kez seslendirdiği ‘Sonata-Moderato piu mosso’ isimli bestesiyle de izleyiciden büyük alkış aldı.

Genç yaşına rağmen İstanbul, Mersin, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Eskişehir, Hannover, Bremen ve Utrecht gibi şehirlerde resitaller veren Esen; piyano eğitimine 2015 yılından beri Hannover Music Hochschule’da Prof. Roland Kruger ile devam ediyor.

MÜZİĞİN KALBİ ‘SANAT ŞEHRİ’ ANTALYA’DA ATIYOR!

Sanat Yönetmenliğini Şef Gürer Aykal’ın üstlendiği Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin sürprizlerle dolu programı, Antalyalı sanatseverlere müzik dolu unutulmaz günler yaşatıyor.

Türkiye’nin en önemli orkestralarından biri olan ‘Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ ve Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin orkestrası olarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in destekleriyle kurulan ‘Akdeniz Filarmoni Orkestrası’, Antalya Kültür Merkezi’nde birbirinden ünlü solistlere eşlik edecek ve dünyaca ünlü orkestra şefi Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy tarafından yönetilecek.

Festivalin bundan sonraki programında;

10 Kasım’da Gürer Aykal’ın yöneteceği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ‘Cumhuriyet Bestecileri’ konserinde piyanist Emre Elivar,

17 Kasım’da Flamenko Caz türünde Ariadna Castellanos,

22 Kasım’da Hakan Şensoy yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde Çağ Erçağ (Viyolonsel) & Nurkan Renda (Gitar),

26 Kasım’da ‘Romantizmin Tutkulu Sesi’ ve Pedro Almodovar‘ın ‘Yüksek Topuklar’ filminin unutulmaz sesi “İspanyol Diva” Luz Casal,

29 Kasım’da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Antalya Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.