Cem Karaca'nın Gözyaşları... FİLMİN GÖSTERİMİ MAHKEME KARARI İLE DURDULDU; OĞLUNDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Cem Karaca'nın Gözyaşları... FİLMİN GÖSTERİMİ MAHKEME KARARI İLE DURDULDU; OĞLUNDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Cem Karaca'nın hayatını anlatan filmin gösterimi, eşi İlkim Karaca'nın belirlenen teminatı mahkemeye yatırması halinde durdurulacak. Karara tepki gösteren Karaca'nın oğlu Emrah Karaca açıklama yaptı.

Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca’nın, "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminde kullanılan eserler için kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle açtığı davada, film için tedbir kararı verildi.

Resimdeki Gözyaşları, Tamirci Çırağı, Namus Belası gibi unutulmaz şarkıların sahibi Cem Karaca’nın hayatını, Yüksel Aksu yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanmıştı.

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapmıştı.

12punto’da yer alan habere göre; mahkemesi devam eden yargılamada ara karar verildi. Bu karara göre filmin yayımlanması durduruldu. İcra daireleri durdurma için yetkili kılındı.

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, "Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem'in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü..." İfadelerini kullanmıştı.

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan ve dün gösterime giren "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi için kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle dava açmıştı. 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında film için mahkeme tedbir kararı aldı. İlkim Karaca’nın 3.5 milyon lira yatırması halinde filmin gösterimi duracak.

 Konuyla ilişkin açıklama yapan Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, "Babamın eserlerine ait hakların 4'te 3'ü bana ait. Bu şahıs kendisine ait olan 4'te 1 hakkını 2018 yılında bir müzik şirketine sattı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.