Cemal Safi... SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Cemal Safi... SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair Cemal Safi, siyaset ve sanat dünyasından isimlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede 17 Nisan'da vefat eden Şair Cemal Safi için Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde düzenlenen törene eşi Şükran Safi, çocukları Mehmet Akif, Peyami Safa, Ebru Safi, torunları, 15 yıllık asistanı Gül Demirbilek'in yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, milletvekilleri, sanatçılar Orhan Gencebay ve Hakan Taşıyan ile edebiyat ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Cemal Safi'nin eşi Şükran Safi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "55 yıllık eşimdi. 55 yıl bitti 56'ya girmiştik. Allah razı olsun bana bir yığın hatıra, evlatlar, torunlar bıraktı gitti. Çok mutluyum onun eşi olduğum için. İnşallah öbür dünyada da karşılaşırız, inşallah kolay suallerden geçsin, yazdığı şiirler gibi orada da Rabb'ime güzel cevaplar versin" dedi.
"CEMAL AĞABEYİM, YAŞAYAN BİR EFSANEYDİ": Sanatçı Orhan Gencebay da Safi'yi, "Sevgili Cemal ağabeyim, yaşayan bir efsaneydi. Onun yeri bende bambaşkadır, aynı topraklarda, aynı mahallede doğduk, büyüdük. Benden büyüktü, ağabeyimizdi" sözleriyle anlattı.
Cemal Safi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Gümüşköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.