Cengiz Kurtoğlu.. DARP DAVASINDA TANIKLAR DİNLENDİ!

Cengiz Kurtoğlu.. DARP DAVASINDA TANIKLAR DİNLENDİ!

Katıldığı bir doğum günü partisinde şarkıcı Cengiz Kurtoğlu tarafından darp edildiğini iddia eden iş insanı Mustafa Can, duruşmada ilk kez ifade verdi. Olayın neden çıktığını anlamadığını belirten Can, “Evime gitmek üzereyken yeniden yanıma geldi. Normal bir kavga değildi. Zaten amacı da beni öldürmekti” dedi.

Geçtiğimiz yıl Sarıyer’de bir doğum günü partisine katılan Cengiz Kurtoğlu, aynı masada oturduğu iş insanı Mustafa Can ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın arbedeye dönüşmesinin ardından yüzünden yaralanan Mustafa Can, karakola giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Cengiz Kurtoğlu hakkında 'basit yaralama' ve 'hakaret' suçlarından üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“BİR ANDA AYAĞA KALKIP SALDIRMAYA ÇALIŞTI”

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasına müşteki Mustafa Can ve taraf avukatları katıldı. Cengiz Kurtoğlu ise İzmir’de konseri olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Duruşmada ilk olarak Esra Sönmezler tanık olarak dinlendi. Olay günü Cengiz Kurtoğlu ve Mustafa Can’ın olduğu masada oturduğunu söyleyen Sönmezler, “Bir anda Cengiz Kurtoğlu bağırmaya başladı.

Ben başkalarıyla sohbet ettiğim için öncesinde ne konuştuklarını anlamadım. Bağırma sonrası Cengiz Kurtoğlu bir anda ayağa kalkıp, saldırmaya çalıştı. Ben ve bir arkadaşım da Mustafa Can’ı hava alsın diye havuz başına çıkardık” dedi.

Cengiz Kurtoğlunun darp ettiği Mustafa Can: Amacı beni öldürmekti

"CENGİZ BEY GÜN YÜZÜ GÖRMEMİŞ KÜFÜRLER ETTİ”

Havuz başında oldukları sırada Cengiz Kurtoğlu’nun tekrar geldiğini anlatan Esra Sönmezler, "Cengiz Bey tekrar küfür etmeye başladı. Gün yüzü görmemiş küfürler etti. Bir anda yanımıza gelince Cengiz Kurtoğlu’nun önüne geçerek kollarını tutup, ‘Yapma ağabey’ dedim. Bu sırada beni bir arkamdan tutup çekti.

O anda da Cengiz Kurtoğlu, Mustafa Can’a yumruk attı. Cengiz Bey'in elinde bıçak var mıydı görmedim ama yumruktan sonra Mustafa Bey'in yüzünde kanama oldu" şeklinde konuştu.

“OLAYIN NEDEN OLDUĞUNU HALA ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Tanık ifadesinin ardından müşteki Mustafa Can ifade verdi. Hakimin olayın neden çıktığını sorması üzerine müşteki, “Ben 71 yaşındayım. Bu olayın neden çıktığını hâlâ bilmiyorum. Hakaret yok, tartışma yok. Gayet samimi bir sohbet vardı” cevabını verdi.

“ORHAN GENCEBAY’I AŞAĞILAMAK DEĞİL AKSİNE ÖVMEK İSTEDİM”

Cengiz Kurtoğlu’nun masada Bulgaristan vatandaşlığı aldığını anlattığını söyleyen Mustafa Can, “Ben de göçmen olmadığını nasıl aldığını sordum. O da sık sık Bulgaristan’a gittiğini ve aldığını söyledi. Bulgar sanatçılarını tanıyıp tanımadığını sordum.

Oradaki sanatçıların çoğunun roman vatandaşı olduğunu seslerinin doğuştan çok iyi olduğunu söyledim. Bu sırada da Orhan Gencebay’ın da roman olup olmadığını sordum. Bunu sormamdaki amaç Orhan Gencebay’ı aşağılamak değil, aksine övmekti.

Çünkü onlarda çok ayrı bir gırtlak var diye anlatıyordum” dedi.

Cengiz Kurtoğlunun darp ettiği Mustafa Can: Amacı beni öldürmekti

“KENDİMİ ÇEKMESEYDİM BOĞAZIMA SAPLANACAKTI”

Bu soru üzerine Cengiz Kurtoğlu’nun sinirlendiğini anlatan Mustafa Can, şu ifadeleri kullandı:

Bir anda dişlerini sıkmaya başladı. Elini yumruk yaparak, ‘Kalk git lan bu masadan o… ç..’ dedi. Ben 'Ne oluyor ben ne dedim ki?' derken ayağa kalktı. O sırada masadakiler beni kollarımdan tutup dışarı sürüklediler. Sakinleştirmeye çalıştılar.

Ben de tam sakinleşmiş eve gitmeye hazırlanıyordum ki Cengiz Kurtoğlu yanında 4-5 kişi ile olduğum yere geldi. Esra Hanım araya girip engel olmaya çalıştı.

Bu sırada Cengiz Kurtoğlu’nun adamlarından biri Esra Hanım'ı çekti. Diğeri de benim kollarımı arkamdan tuttu. Cengiz Kurtoğlu’nun elinde servis bıçağı vardı. Bana doğru salladı. Ben kendimi geri çektim. Burnuma ve iki yanağıma geldi. Eğer kendimi çekmeseydim boğazıma saplanırdı

“NORMAL BİR KAVGA DEĞİLDİ! AMACI BENİ ÖLDÜRMEKTİ”

Yüzünde bıçak izlerinin kaldığını söyleyen Mustafa Can, "Normal bir kavga değildi. Zaten amacı da beni öldürmekti" açıklamasını yaptı.

Alınan ifadenin ardından müşteki Mustafa Can’ın Adli Tıp Kurumu’na sevkine karar veren mahkeme, yüzündeki izlerin kalıcı olup olmadığını sorulmasına karar verdi.

Mahkeme, Cengiz Kurtoğlu’na son kez süre vererek bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi.

Kaynak:milliyet.com.tr / Damla GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.