Christopher Lee... EFSANE AKTÖR HAYATA VEDA ETTİ

Christopher Lee... EFSANE AKTÖR HAYATA VEDA ETTİ

Frankenstein, Kont Drakula ve en son Yüzüklerin Efendisi'ndeki Saruman karakteriyle hafızalarda yer eden ünlü aktör Sir Christopher Lee 93 yaşında hayatını kaybetti.

Solunum güçlüğü ve kalp yetmezliği şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırılan Lee, geçtiğimiz Pazar sabahı Londra’da bulunan Chelsea ve Westminster Hastanesi’nde yaşamını kaybetti.

Ünlü aktörün ölüm haberi, 50 yıldır evli olduğu eşinin isteği üzerine önce aile üyelerini bilgilendirmek amacıyla basından saklandı.

CHRISTOPHER LEE KİMDİR?

Christopher Frank Carandini Lee (d. 27 Mayıs 1922), İngiliz aktör. 1957 yapımı The Curse of Frankenstein filminden sonra tanınmaya başlamıştır.

 

 

 

Özellikle korku filmleri, Frankeştayn ve Drakula rolleri ile ünlenmiştir. Genellikle mistik ve karanlık rolleri canlandırmış , kariyerinde çok film olmasına rağmen Drakula'nın çeşitli seri filmleriyle ünlenmiş ve en fazla takdir edilen Drakula karakterinden birisi olmayı başarmıştır. Muazzam oyunculuğu ve sahneye olan etkisi görülmeye değerdir.

2001 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2002 yapımı Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve 2004 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmlerinde Saruman; 2002 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı ve 2005 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı filmlerinde Kont Dooku rolleri sinema tarihinde efsaneleşmesini sağlamıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.