Çiçek Dilligil... OTİZMLİ ÇOCUKLARA DESTEK!

Çiçek Dilligil... OTİZMLİ ÇOCUKLARA DESTEK!

Başarılı oyuncu Çiçek Dilligil tasarladığı bileklikle, Tohum Otizm Vakfında okuyan otizmli çocuklara umut olacak.

Başarılı oyuncu Çiçek Dilligil, Özel Tohum Vakfı Özel Okulu’nu ziyaret ederek Tohum Otizm Vakfı öğrencilerinin eğitim bursunu sağlamak amacıyla kurulan Pour La Bonte için bileklik tasarladı.

Otizmli çocukların geleceğine katkı sağlayabilmek adına sanatçılar, yazarlar, iş dünyasının önemli mensupları ile Tohum Otizm Vakfı öğrencilerini bir araya getiren proje kapsamında; ünlü oyuncu Çiçek Dilligil, öğrencimiz Semih ile çok özel anlar yaşayarak Pour La Bonte için bileklik tasarladı.

 

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor.

1985 yılında her 2.500 çocuktan birine otizm tanısı konulurken, 2000’li yılların başında otizm tanısı konan çocuk sayısı 150’ye yükselmiştir.

2013 yılında ise 88 çocuktan birinde otizm görülürken, 2014’te %30 artış göstermiştir. Bugün doğan her 68 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya geliyor, dünyada her 20 dakikada bir çocuğa otizm tanısı konuluyor.

Türkiye’de, 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk ve gencimiz var. Tüm bu gerçeklikten yola çıkan Pour La Bonte, Tohum Otizm Vakfı ile iş birliği yaparak otizm farkındalığını artırmak ve bu durumla mücadele eden çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla kolye ve bilekliklerden oluşan ürün gamıyla siz değerli destekçilerini beklemekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.