Çiğdem Batur... "SAVCI LEYLA"DAN ŞİİRLİ PROTESTO!

Çiğdem Batur... "SAVCI LEYLA"DAN ŞİİRLİ PROTESTO!

"Kurtlar Vadisi"nin unutulmaz karakteri "Savcı Leyla" adıyla sanat dünyasına adını yazdıran Çiğdem Batur Emine Bulut cinayetinden etkilenerek, bir şiir videosu hazırladı.

Çiğdem Batur, bu video hakkında şunları söyledi;

Kadın cinayetinin artık sıradanlaşmaya başladığı ülkemizde, Emine Bulut cinayetinde izlediğimiz görüntüler ve “ölmek istemiyorum” çığlığı hepimizin kanını dondurdu. Buna kayıtsız kalmak vicdani olarak imkansızdı. Artık cinsiyetçi söylemlerden uzaklaşıp “insana” değer vermemiz şart. Yaşam, herkesin hakkı.

ŞİİRİ OKURKEN VE MÜZİĞİ YAPARKEN ÇOK AĞLADIK.

Tüm bunlara dikkat çekmek için bir video hazırlamak istedik. Aslında içimizden geleni yaptık. Bu kadar yankı uyandıracağını tahmin etmiyordum. Ama insanların duyarsız kalmamasına da mutlu oldum. Çünkü şiddet toplumun kanayan yarası. Sadece kadına değil, çocuğa, hayvana, bitkiye her şeye nefretle yaklaşan bir toplum haline geldik.  Şiiri kalemini çok sevdiğim Ayşegül Çelebi yazdı, müziğini Toylan Kaya yaptı. Videoyu ben hazırladım. 1 hafta boyunca tüm kadın cinayetlerini araştırıp fotoğraflar topladım. O süreçte yaşananlardan psikolojik olarak çok etkilendim. Toylan müziği şiire özel olarak yaptı. Her satırı ilmek ilmek işledi.

Şiiri okurken ve müziği yaparken çok ağladık.

KADINA ÇIĞLIK DEĞİL KAHKAHA YAKIŞIR.

Asıl amacımız insanların  hem izlerken hem de dinlerken durumun ciddiyetinin ne kadar ciddi bir boyuta geldiğini göstermekti. Sanırım başarılı da olduk. Bundan sonrasında çözüm için neler yapabiliriz o konuda ilerliyoruz. Çünkü kadına çığlık değil kahkaha yakışır.



 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.