ÇOCUKLAR 100.YILDA İSTİKLAL MARŞI OKUMA REKORU KIRDI!..

ÇOCUKLAR 100.YILDA İSTİKLAL MARŞI OKUMA REKORU KIRDI!..

İstanbul Valiliği, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin destekleriyle 23 Nisan akşamı saat 21.00’de evlerinde #istiklalmarsi okuyan 2135 çocuk çekilen videolarıyla bir Dünya Rekor Denemesi gerçekleştirdi.

Dünya Çocuk Rekorları kapsamında düzenlenen rekor denemesi için çocuklar İstiklal Marşı okurken çekilen videolarını gönderdiler. Facebook’ta İstiklal Marşı Okuma Rekoru sayfasına ve Whatsapp hattına video gönderen çocuk sayısı Prof. Dr. Orhan KURAL Başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince sayılarak onaylandı.

#Covid19 önlemleri dolayısıyla video konferansla online olarak yapılan ilk sertifika töreni sırasında İMİB Denetim Kurulu Üyesi Sn. Recep Coşkun BOZANLI’ya rekor sertifikası takdim edildi.

<div class="r16x9">
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lYahGRX6GLM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
</div>

Video konferansında sertifikayı teslim alan Recep Coşkun BOZANLI “Bu rekorun ilk olmasına rağmen ilgilenenlerin sayısının çok olduğunu göstermektedir. Umarım bundan sonraki yıllarda evlerin içerisinde olmamak kaydıyla dışarıda çocuklarımızın hür iradeleriyle ve diledikleri yerlerden bu tür organizasyonlara katılımlarının artmasını ümit ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu rekor denemesini devam ettireceğimizi tahmin ediyorum. Bilindiği üzere 23 Nisan, Dünyada çocuklara ithal edilen ilk ve tek bayramdır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. Yılında, çocuklarımızda #Cumhuriyet bilincini oluşturmak amaçlı düzenlenen bu rekorda olmaktan son derece mutlu olduk ve bu organizasyona liderlik etmenizden dolayı #İMİB adına sizlere teşekkür ederim.” dedi.

Prof. Dr. Orhan KURAL da “Cumhuriyetimizin 100. yılında Atamıza ithafen çocuklarımızın İstiklal Marşı söylemesini istedik, Türkiye’den ve Dünyanın farklı yerlerinden 2135 çocuğumuz videolarını tarafımıza gönderdiler. Özellikle İMİB’e, #istanbulvaliliği ve #istanbulilmillieğitimmüdürlüğü ne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dünyada ilk defa düzenlediğimiz bu sertifika töreni #rekor denemelerinin COVID 19’a uyum sağlamış halidir."dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.