Cristiano Ronaldo... 2013`ÜN EN İYİ FUTBOLCUSU SEÇİLDİ, ÖDÜLÜNÜ SEVGİLİSİYLE PAYLAŞTI!

Cristiano Ronaldo... 2013`ÜN EN İYİ FUTBOLCUSU SEÇİLDİ, ÖDÜLÜNÜ SEVGİLİSİYLE PAYLAŞTI!

Barcelona`dan Lionel Messi, Real Madrid`den Cristiano Ronaldo ve Bayern Münih`ten Franck Ribery`nin aday olduğu FIFA Altın Top ödülü sahibini buldu.

Oylama sonunda merakla beklenen Altın Top ödülünün sahibi Cristiano Ronaldo oldu. Ronaldo'yu ilk tebrik eden ise, törene derin yırtmaçlı kıyafetiyle katılan uzatmalı sevgilisi Irina Shayk oldu...

RONALDO'NUN GÖZYAŞLARI

Leonel Messi'den önce 2008 yılında da ödülü alan son isim olan Ronaldo böylece kariyerinde bu ödüle ikinci kez sahip oldu.

Portekizli süper yıldız ödülü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarını tutuamadı. Ronaldo konuşmasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eusebio'yu da unutmazken takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Ronaldo'nun gözyaşlarına seyirciler arasında bulunan yıldız oyuncunun annesi ve kız arkadaşı Irına Shayk da eşlik etti.

ALTIN TOP'UN DİĞER ÖDÜLLERİ

FIFA ve France Football dergisinin ortaklaşa düzenlediği törende, 2013 yılının en iyi futbolcusuna verilecek Altın Top ödülünün yanı sıra erkekler ve kadınlar futbolunda yılın en iyi teknik direktörü, yılın en iyi kadın futbolcusu, yılın en iyi golü, yılın en iyi 11'i, fair-play ve başkanlık ödülleri de dağıtıldı. İşte o ödüller;

YILIN İLK 11'İ

Tören yılın 11'inin açıklanmasıyla başladı. İşte yılın 11'i:

Manuel Neuer, Daniel Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos, Philipp Lahm, Xavi Hernandez, Andres Inista, Franck Ribery, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi.

Spora yapılan katkılarından dolayı özel olarak verilen FIFA Başkanlık ödülü ise IOC başkanı Jacques Rogge'a verildi.

YILIN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRÜ

Erkeklerde yılın teknik direktörü ödülü geçtiğimiz sezon Bayern Münih ile tüm kupalara ambargo koyan ve emekliliğini açıklayan Juup Heynckes'e verildi.

Kadınlarda 2013 yılının en iyi teknik direktörü ödülü Almanya Kadın Futbol Takımı teknik direktörü Sylvia Neid seçildi.

YILIN EN GÜZEL GOLÜ

Yılın en güzel golü ise beklendiği gibi Ibrahimovic'in, İsveç milli takımı ile İngiltere filelerine gönderdiği gol seçildi.

İLK ÖZEL ÖDÜL

Balon d'Or tarihinde ilk kez özel bir ödül verildi. Bu özel ödül ise kariyerinde 3 dünya kupası bulunan tek isim olan Brezilyalı efsane Pele'ye gitti. Pele ödül için adı anons edildikten sonra sahnede göz yaşlarını tutamadı.

KADINLARDA YILIN FUTBOLCUSU

Kadınlarda yılın futbolcusu ödülünü Almanya Milli Takımı kalecisi Nadine Angerer seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.