Demet Akbağ... AYDINLIKEVLER’ KAHKAHALAR VE ALKIŞLARLA PRÖMİYER YAPTI!

Demet Akbağ... AYDINLIKEVLER’ KAHKAHALAR VE ALKIŞLARLA PRÖMİYER YAPTI!

Demet Akbağ’ın 15 yıl aradan sonra tiyatro sahnesine döndüğü, Yılmaz Erdoğan’ın 20 yıl aradan sonra yazdığı ilk tiyatro oyunu olan ‘Aydınlıkevler’ ilk gecesinde seyirciyi adeta büyüledi.

Tiyatro izleyicisinin uzun zamandır izlemeyi özlediği bir hikaye, gözyaşlarına kahkahaların karıştığı bir performansla seyirciyle buluştu.  

Yapımını BKM’nin üstlendiği, Yılmaz Erdoğan’ın kalemi ve Demet Akbağ’ın performansını buluşturan ‘Aydınlıkevler’, 26 Mart Cuma akşamı yapılan ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Aydınlıkevler’ ilk temsilinde seyircinin büyük beğenisini kazanırken bir yandan kahkahalara boğdu diğer yandan duygusal anlar yaşattı.

Oyun boyunca alkışlar ve kahkahalar kesilmedi. Seyircinin salonu adeta merdivenlerine kadar doldurduğu ilk gösterimin finalinde oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı. 

SEYİRCİDEN TAM NOT: TÜM SAHNELER AYRI AYRI ALKIŞLANDI

demetakbag-tiyatro3.jpg

Kadrosunda Demet Akbağ ile birlikte Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yer aldığı ‘Aydınlıkevler’in ilk gösterimine yoğun ilgi vardı.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği oyunun finalinde seyirciyi selamlayan Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal, ilk gösterimde salonu dolduran seyirciye teşekkür etti. 

demetakbag-tiyatro1.jpg

Demet Akbağ  “İlk oyunumuzda bizleri yalnız bırakmayan siz seyircimize çok teşekkür ederiz.

İlk oyun geleneğidir bu çalışmada emeği geçen herkesi izninizle sahneye davet etmek istiyorum” diyerek tüm ekibi sahneye davet etti ve seyirciler hep birlikte selamlandı.

Oyun sonrası kuliste bir araya gelen ekip kutlama pastası kesti ve tebrikleri kabul etti.

demetakbag-tiyatro2.jpg

Bakkalından muhtarına, pastanesinden camcısına izleyiciyi eski bir mahalleye konuk eden ‘Aydınlıkevler’ seyirciyi iki perdelik unutulmaz bir yolculuğa çıkardı!

Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan’ın orijinal bestelerinin yanı sıra Mustafa Olgan’ın canlı müzikleri ile de övgü alan ‘Aydınlıkevler’in kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yanı sıra Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Caner Alkaya, Kiraz Tosun yer alıyor.

‘Aydınlıkevler’ oyununun galası da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.