Demet Sağıroğlu-Acun Ilıcalı... TELİF DAVASI SONUÇLANDI!

Demet Sağıroğlu-Acun Ilıcalı... TELİF DAVASI SONUÇLANDI!

Yarışma ve diğer programlarda eserlerini kullandığı müzisyenlerin haklarını vermediği gerekçesi ile TV 8'in sahibi Acun Ilıcalı'ya karşı Demet Sağıroğlu ve Gürol Ağırbaş'ın açtığı dava 7 yıl sonra sonuçlandı.

Popçu Demet Sağıroğlu ile besteci Gürol Ağırbaş, bir zamanların ünlü şarkısı 'Arnavut Kaldırımı' adlı eserlerini TV 8'de yayınlanan yarışmalarda tam 16 kez izinsiz kullandığı için Acun Ilıcalı'ya karşı telif yasasını çiğnediği gerekçesiyle dava açtılar.

Yıllar süren dava nihayet sonuçlandı. Mahkeme, Acun Ilıcalı'yı şarkıyı izinsiz kullanması nedeniyle suçlu buldu ve tazminat ödemesine hükmetti.

DAVAYI DEMET VE BESTECİ AĞIRBAŞ KAZANDI

Şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Gürol Ağırbaş, kendilerine ait olan ‘Arnavut Kaldırımı’ adlı eserin 3 ayrı televizyon kanalındaki ‘O Ses Türkiye’, ‘O Ses Çocuklar’ ve ‘Rising Star’ adlı yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanıldığımı tespit ettiler.

Bunun üzerine, yasayla korunan haklarını almak üzere harekete geçtiler. Barışçı bir uzlaşma yolu bulunamaması üzerine ünlü popçu Demet ve besteci Gürol Ağırbaş haklarını mahkeme yoluyla arama kararı aldılar.

Mahkeme, 55 bin 200’er lira tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş’a ödenmesine hükmetti.

Ilıcalı, programlarında çalınan şarkıların telifini 7 yıllık faiziyle beraber ödeyecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.