Deniz Seki... HAKKINDA ÇIKAN SON HABERLER YALANLANDI!

Deniz Seki... HAKKINDA ÇIKAN SON HABERLER YALANLANDI!

Son günlerde Deniz Seki ile ilgili yayınlanan habberler konuusnda avukatları bir basın açıklaması yaptı.

DENİZ SEKİ HAKKINDAKİ HABERLER KONUSUNDA KAMUOYUNA AÇIKLAMA

25 Haziran tarihli görsel ve yazılı bazı basın ve yayın organlarında "Deniz Seki'nin Kuryeleri Yakalandı" "Deniz Seki'ye kokain satan grubun diğer üyeleri de yakalandı" başlıklı haberler yeralmıştır. Haberde Deniz Seki'ye uyuşturucu sağladıkları belirlenen grubun diğer üyelerinin de yakalandığı belirtilmektedir. Geçen haftalarda da benzer türde haberler medyada yeralmıştır.

Yakalanan kişilerin hiçbirisinin müvekkilimiz Deniz Seki ile hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkilimiz Deniz Seki'nin ile gözaltına alınan kişilerden hiçbirisiyle doğrudan veya iletişim araçlarıyla hiçbir görüşmesi yoktur, böyle bir iddia da kesinlikle yoktur. Önemli bir noktayı vurgulamak gerekir ki müvekkilimiz hakkında örgütle ilgili hiçbir iddia sözkonusu değildir, müvekkilimiz hakkındaki iddianamede öngörülen suçlama da örgütlü bir suça değil bireysel bir suça karşılık gelmektedir. Bu nedenle müvekkilimizin adının örgütle anılması suçlanmadığı bir suçla kamuoyu nezdinde gerçekdışı şekilde suçlanması olacaktır. Müvekkilimiz hakkında örgüt iddiası sözkonusu olmadığı için yakalanan kişilerin müvekkille anılması onun sanki bir örgüt üyesi olarak suçlanması sonucunu doğurmaktadır. Deniz Seki'nin eski DGM ler olarak bilinen özel ağır ceza mahkemesi huzurunda yargılamasına başlanacak olması, bu kapsamda suç işlediği iddiası nedeniyle değildir; dosyadaki diğer sanıkların dosyasıyla müvekkilin dosyasının birleştirilerek görülmesi nedeniyledir, birleştirme olmasaydı müvekkilimiz örgütlü suçlara özgü kurulmayan normal ağır ceza mahkemelerinde yargılanacak ve defalarca hakim huzuruna çıkmış olacaktı, örgütlü suçlarla görevli ağır ceza mahkemelerindeki işyükü müvekkilimiz hakkındaki tutuklamayı adeta bir infaza dönüştürmüştür. Son günlerde neredeyse uyuşturucu madde suçu nedeniyle yakalanan herkesin müvekkille irtibatlandırılmaya çalışılması veya bu şekilde gösterilmesi bilinçli bir şekilde müvekkilimizin suçsuzluk karinesini yok sayılması demektir. Bu durum, müvekkilin soruşturmasında yaşanan hukuka aykırılıkların üstünün bu tür haberlerle örtbas edilmek isteniyormuş izlenimi doğurmakta ve müvekkil hakkında uzayan tutukluluk sürecini mazur gösterme şüphesi doğurmaktadır. Müvekkilimizin ilk duruşması içi beklemesi gereken 218 günlük tutukluluk süresi, müvekkili zaten yeterince mağdur etmektedir. Ayrıca bu süreçte son birkaç haftadır yakalanan kişilerin müvekkille hukuku yok sayar şekilde müvekkille irtibatlandırılmaya çalışılması müvekkilimizin suçsuzluk karinesini ve adil yargılanma hakkını ağır şekilde ihlal etmektedir. Müvekkilimizin anılan kişilerle ilgisi olmadığı gibi, iddia edilen örgütle de ilgisi yoktur, çünkü müvekkil hakkında böyle bir iddia kesinlikle yoktur.

Müvekkilimizin suçsuzluk karinesini korumak amacıyla yapmış olduğumuz bu açıklamayı kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Av. Filiz Kayalı & Av. Naim Karakaya

Deniz Seki Müdafileri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.