DİKKAT !.. KAPLICALAR KADINLARDA DOĞURGANLIĞI ARTTIRIYOR !..

DİKKAT !.. KAPLICALAR KADINLARDA DOĞURGANLIĞI ARTTIRIYOR !..

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek uzmanları, kaplıcaların, kadınlarda doğurganlığı arttırdığını söyledi.

Romatizma, kalp ve dolaşım sistemi, böbrek ve idrar yolları, karaciğer, safrakesesi, sindirim sistemi, metabolizma bozuklukları, kireçlenme ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenen kaplıcaların, önemli bir özelliği daha ortaya çıktı.

Kadın Hastalıkları uzmanları, günümüzde kaplıca tesislerinin birçok rahatsızlıkta tedavi yöntemi olarak kullanıldığını söyledi. Uzmanlar, arınma ve temizlenmeyle birlikte bünyenin güçlenmesi, dolayısıyla kişilerin hastalıklarının kötüleştirici etkilerini üzerlerinden atmaları nedeniyle kaplıca son dönemde detox olarak da tanımlandığını dile getirdi.

KAPLICA KÜRLERİ ÖNERİLİYOR

Uzmanlar, “Alternatif tıbbın sunduğu olanakları kullanarak kişilerin hastalıklarında olumlu sonuçların elde edilmesinde kullanılan kaplıca suları kadınların çeşitli hastalıklarında da tedavi amaçlı önerilmektedir. Kadın genital organların hastalıkları, over yetmezliği, fonksiyonel sterilite (kısırlık), ameliyat sonrası adhezyon profilaksisi, dismenore gibi hastalıklarda faydalıdır. Kısırlık tedavisi her ne kadar hastane ortamında olması gerekse de bazı hastalara kısırlık tedavisi için kaplıca kürleri önerilmektedir. Psikolojik olarak kişinin rahatlamasıyla beraber şifalı sularda etkisini göstermektedir. Kadın hastalıklarında yardımcı tedavi olarak kullanılan kaplıca kürleri günümüzde çok yaygındır” diyor.

“KAPLICALAR PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLAYARAK STRESİ AZALTIR”

Kaplıcaların, özellikle kadınların adet düzensizliklerinde, yumurtalık iltihaplarında ve bazı kısırlık tedavilerinde kullanıldığına değinen uzmanlar, şu ifadeleri kullandı:

Doktorunun tavsiyesini alarak uygulanmaya başlanan kaplıca kürleri birçok hastanın rahatsızlığından kurtulmasını sağlamaktadır. Kadınlarda oluşan bu tip rahatsızlıklarda hastanın psikolojik olarak da rahatlamasını sağlar. Kısırlık ile psikolojik stres bir biriyle ilişkilidir. Stres kadınlarda doğurganlık ihtimalini azaltır. Kaplıcalar psikolojik destek sağlayarak stresi azaltır. Buda kadınlarda üreme fonksiyonlarını düzenleyerek gebelik şansını arttırabilir. Kaplıcalar, birçok kadın hastalıklarında tedavi yöntemi olarak kullanılan alternatif tıptır. Adet düzensizliği kadınlarda sıkça görülen rahatsızlıktır. Kaplıcadaki sıcak sular kanın akışını hızlandırdığından adet düzensizliğinde kaplıca tedavisi doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Buna bağlı olarak kadınlarda doğurganlık yeteneği de artabilir. Sıcak ve şifalı suyun etkisi vücutta oluşan değişimleri dengelemektedir. Biyolojik olarak kadınlarda her ay düzenli adet görülmesi gerektiğinden kaplıcalarla adet düzensizliği tedavisi olunması daha kolay ve sağlıklıdır. Kaplıca tedavisi alan kadınlara, yeterli sıvı desteği sağlanmalıdır. Etkin bir kaplıca tedavisi, konu ile ilgili uzman doktorun yönlendirmesi ve yetkili doktorun gözetiminde yapılmalıdır. Kaplıca kür tedavisi yetkili olan doktor tarafından düzenlenmeli ve takip edilmelidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.