DİYET YAPARKEN SAÇLARINIZDAN OLMAYIN!

DİYET YAPARKEN SAÇLARINIZDAN OLMAYIN!

Diyet yapan bayanların vücudun her gün alması gereken vitamin ve mineraller düzeyinde ciddi bir düşüş olması nedeniyle saçlarda ciddi sorunlar olmaya başlıyor.

Bu sorunların başında da saç dökülmesi geliyor. Bioblas Ar-Ge Direktörü Özden Kasımoğulları'ndan diyet yapan bayanlara saç sağlığını korumak için öneriler?

Yaz günlerinin yaklaşmaya başlamasıyla beraber özellikle kadınlar, formalarına kavuşmak ve yaza daha ince bir görüntüyle girmek için diyet yapmaya başlarlar. Bazen yapılan bu diyetler, beslenme düzenini sarsan boyutlara varabiliyor. Bu tarzda yapılan diyetler ve beslenme alışkanlıkları fiziksel olarak bir incelme sağlasa bile her gün alınması gereken bazı vitamin ve minerallerin alınmaması nedeniyle ciddi yan etkiler yaratabiliyor. Bu tarz bir beslenme düzeninden en çok saçlar etkileniyor.

Bioblas Ar-Ge Direktörü Ecz. Dr. Özden Kasımoğlu, sağlıklı beslenmenin saçlar için çok önemli olduğuna dikkat çekiyor: "Daha canlı, parlak ve sağlıklı olmaları için saçlarınızın da düzenli bakım ve beslenmeye ihtiyacı var. Vitaminlerin veya vücut için gerekli minerallerin uzun süreli eksikliği; saç köklerini dolayısıyla saçları olumsuz etkiliyor.

Bu yüzden farklı beslenme düzeni olsa bile yine de dengeli beslenerek hem kendi sağlığınızı hem de saçlarınızın sağlığını koruyabilirsiniz. Bunun için öncelikle B grubu vitaminlerin bulunduğu tahıl ve süt ürünlerine beslenmenizde mutlaka yer vermeli, ayrıca çinko içeren deniz ürünlerini, folik asit ve demir içeren koyu yapraklı sebzeleri ve protein içeriği ile zengin baklagilleri tüketmenizi öneririz.

B vitamini saç tellerinin güçlenmesi için büyük ölçüde destek sağlıyor. Biyotin saçlar için mükemmel bir kaynak. A ve C vitamini takviyesiyle nemlendirici ve parlaklık artırıcı etkiyi saçlarınızda hissedebilirsiniz. Omega 3 yağ asidi, çinko ve demir içeren besinler de tüketmeye özen gösterilmesi gerekenlerden."

Saç yapısı için gerekli olan proteinin azalması durumunda saç oluşumunun durduğuna dikkat çeken Ecz. Dr. Özden Kasımoğlu, "Böyle bir beslenme düzenine geçerseniz bir kaç ay içerisinde saç ömrünüz kısalıp saç dökülmesi sorunu başlıyor. Öncelikle beslenme içeriğinize dikkat ettikten sonra, saçlarınıza düzenli bakım yapabileceğiniz saç bakım ürünleriyle saç köklerinize destek verebilirsiniz. Ayrıca saç bakım ürünlerinde bitkisel içerikli olanları kullanmaya dikkat etmek gerekiyor ve bitkisel vitamin takviyesi olan ürünlerden özellikle saç dökülmesine odaklanan ürünleri kullanmak önemli" uyarısında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.