Dodan... HADİSE'Yİ ŞAMPİYON YAPAN 'O SES'TEN YENİ ALBÜM!..

Dodan... HADİSE'Yİ ŞAMPİYON YAPAN 'O SES'TEN YENİ ALBÜM!..

Dodan, Zaman adını verdiği yeni albümünü Kalan müzik etiketiyle sevenleriylebuluşturdu. 11 parçadan oluşan albümde Sanatçının, müzikal sound olarak doğaçlamaların zengin olarak kullanılması oldukça dikkat çekiyor.

Sözü ve müziği kendisine ait olan ve albümün adını taşıyan Dodan’ın Zaman albümünde, neredeyse onunla özdeşleşmiş olan Haydar Haydar, Ötme Bülbül, Kalktı Göç Eyledi, Aygız gibi eserlerin yanı sıra Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde çalan Oğul ve Yetiş ya Hızır türküleri de kendine has yorumuyla albümde yer alıyor. 

 

Bir dönem dillere dolanmış ‘Yalnızım Dostlarım’ parçasını ise kendi tarzına has düzenleyip yorumlayan sanatçı, Bir Mendil Aldım Dereden ve Mevlam Birçok Dert Vermiş eserlerine de albümünde yer verdi.

Toplam 11 parçadan oluşan albüm müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Kendine has yoruma ve sound’a sahip olan bu albümü sanatçı şöyle anlatıyor, “İçsel evrelerden geçen müzikal yolculuğa evrilen bir doğacın tanımı benim için zor ve şu tarz ya da şu müzikal değerlerin var olduğunu kestirmek de zira öyle.

 

Geleneksel bir kültürün içinde yaşayan ve onun folklorik tınılarını yaşayarak var olagelen bir zaman diliminde sadece denemekten öte bir şey kalmıyor.

 

Her hikayenin başka bir iklimi olunca bize sadece ona yakışan melodiyi bulmak kalıyordu.

 

Rüzgar bir ağacın dallarında aynı esmiyor buna jazz, blues, new age ya da adını koyduğumuz diğer müzikal soundlar dahil yaptığımız şey; içinde bulunduğumuz yaşamın, iddialı olma 

gibi bir kaygı olmadan bizi yürüten ve var eden çığlıklar ki keza biz de o çığlıklar içinde var olanlarız.

 

Hayatın bana kattıklarının dışında algılarımın açılmasına sebep olan evrendeki var olan her şeye ortak olabilmek sancısı, yüreklerimize sığmayan bir enerji hüzmesi kulaklarımıza girerken bana sadece bağırmak kalıyordu.

 

Kısaca her yerden bir şey bulabilmek mümkün ve biz bunu yapıyoruz belki de.

 

Şarkıları sergilerken ve dinletirken geriye sadece denemek kalıyor ve yüreklere emanet ettiğimiz hoş bir tını…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.