Doğan Akkaya... ‘BU KASIRGA ZORBA DEĞİL HALİL’DİR!'

Doğan Akkaya... ‘BU KASIRGA ZORBA DEĞİL HALİL’DİR!'

Karadeniz’de ve Almanya’da yaşayan ve sık sık İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini gezip, fotoğraflar çektiren sonra da bunları İzmir’in tanıtımı için paylaşan işadamı, sanatçı, sporcu Doğan Akkaya, Yunanlılara ateş püskürdü.

Karadeniz’de ve Almanya’da yaşayan ve henüz İzmir’i görmeyen dostları ve yakınları için sık sık İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini gezip, fotoğraflar çektiren sonra da bunları İzmir’in tanıtımı için paylaşan işadamı, sanatçı, sporcu Doğan Akkaya, Yunanlılara ateş püskürdü.

İzmir’in meşhur Saat Kulesi’nin bulunduğu  Konak Meydanı’nda o gün parlak güneş gözlüklerini takmış resim çektiren bir adam dikkat çekti..

Uzaktan bakanlar ‘Aaa Alpay İzmir’e gelmiş..’ dedi ve bir imza almak için yanına koştu.. Ama yanına vardıklarında o kişinin Alpay değil Doğan Akkaya olduğunu anladı..

‘Eylülde Gel’ şarkısından yola çıkarak yeni bir hikaye yazmaya başlayan ve  tamamladığında gerekli izinleri alıp film yapmak isteyen Akkaya, Eylül’den aşk öyküsü beklerken gele gele Zorba Kasırgası geldi.

Her türlü tehlikeye karşı İzmir’de bütün önlemlerin alındığını, kasırganın da sahillerimize teğet geçtiğini bilen Doğan Akkaya, Yunanlıların bu kasırgaya Zorba adını vermesini kabul etmedi:

“Kardeşim sen Zorba dersen ben de Keşanlı Ali derim.. Çakırcalı Mehmet Efe derim.. Karacaoğlun derim, Köroğlu derim..

Bende ismini vereceğim kahraman çok.. Bu kasırga, Ege sahillerimizi ilgilendirdiği için en iyisi Çökertmeli Halil demek..

Ayrıca Zorba’nın ve dansının yerine Halil ve Zeybek daha iyi olmaz mı?.. Arkadaş bu kasırga Zorba değil Efe’dir Efeeee… Efe’nin ta kendisi.. Ve bu kasırganın adı Zorba değil Çökertmeli Halil’dir tamam mı?..”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.