Dünya Latin Dansları Şampiyonası... OTİZMLİ ÇİFT, DANSLARIYLA BÜYÜLEDİ !..

Dünya Latin Dansları Şampiyonası... OTİZMLİ ÇİFT, DANSLARIYLA BÜYÜLEDİ !..

Albert Torres tarafından 14-17 Mayıs tarihleri arasında ilk defa ülkemizde yapılan Dünya Latin Dansları Şampiyonası, otizmli Ezgi Çakmak ile ünlü sanatçı Cansel Elçin’in özel gösterisi ile renklendi.

Antalya’da gerçekleştirilen Latin dans festivali kapsamında salsa koreografileri ile sahneye çıkan Ezgi Çakmak ile Cansel Elçin dünyanın 30 farklı ülkesinden katılan Latin dans severleri büyüledi. Düzenli dans dersleri alarak projeye hazırlanan çift, özel gereksinimli bireylerin fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini gösterdi. 

Erken tanı ve eğitim sayesinde her şey mümkün olabilir

Otizmde erken tanı ve yoğun özel eğitim sayesinde pek çok engelin aşılabileceğinin güzel bir örneği olan Ezgi Çakmak, Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nda altı senedir eğitim almaktadır.

Ezgi eğitime başladığı dönemde göz teması kurmaktan kaçınır, sık sık ağlama ve öfke nöbetleri geçirir, düzgün cümle kuramaz, sınırlı kelimelerle isteklerini ağlayarak dile getirirdi. Yoğun eğitimin sonunda ise, bir latin dans festivalinde sahne almanın yanı sıra zihinden matematik işlemleri yapabiliyor, piyano eğitimi alıyor ve bir devlet okulunda yarı zamanlı kaynaştırma öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor. 

Tohum Otizm Vakfı ve Albert Torres Prodüksiyon tarafından hazırlanan proje ile ilgili Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Gelişimsel bir farklılık olan otizm, erken tanı ve yoğun, sürekli özel eğitim sayesinde yaşamı sınırlayan bir engel olmaktan çıkıyor. Otizmli çocuklara ne kadar erken ve bireysel özelliklerine uygun yoğun eğitim verebilirsek yetişkin yaşlarında o kadar bağımsız, kendine yeten, üretken, ekonomiye katkı yapan bireyler olarak toplum içinde yer alabiliyorlar. Özellikle 3 -5 yaş arası haftada en az 30 saat  özel eğitim gören çocukların yarısında otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor, büyük ilerleme gösteriyorlar, normal okullara gidebiliyorlar ve toplumda bağımsız bireyler halinde yaşamlarına devam edebiliyorlar. Otizmli çocukların neler başarabildiklerini gösterme fırsatı yarattığı için Albert Torres Prodüksiyon’a, bizi bu anlamlı projede destekleyen değerli sanatçımız Cansel Elçin’e ve harika bir gösteri sunarak otizmli akranlarına umut olan öğrencimiz Ezgi’ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.