Dünya MPS Farkındalık Günü...BELKIS AKKALE VE GRUP GÜNDOĞARKEN'DEN ANLAMLI DESTEK!..

Dünya MPS Farkındalık Günü...BELKIS AKKALE VE GRUP GÜNDOĞARKEN'DEN ANLAMLI DESTEK!..

MPS Lh Derneği'nin "15 Mayıs Dünya MPS Farkındalık Günü” kapsamında düzenlediği etkinlik kapsamına Grup Gündoğarken ve Belkıs Akkale'de destek verdi.

Dünya MPS Farkındalık Günü, hasta, hasta yakınları ve MPS gönüllerinin katılımıyla 15 Mayıs 2015 Pazar günü Ataköy İspirtohane Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlik, Eğitmen Polat Doğru ve Psikolog Fürüzan Eroğlu’nun konuşmalarıyla başladı. Uzmanlar, hastalık sürecinde yaşanan sorunlara ilişkin hasta ve ailelerine yönlendirmelerde bulundular.

Ardından sahneye çıkan Grup Gündoğarken unutulmaz şarkılarıyla katılımcılara muhteşem bir müzik şöleni yaşattı. Sanatçı Belkis Akkale ise sevilen türkülerinden oluşan bir seçkiyi Grup Gündoğan ile birlikte seslendirdi.

MPS hastalarının yaşadıkları sorunları dile getirmek ve hastalığının toplumdaki farkındalığını arttırmayı amaçladıklarını belirtten MPS LH Derneği Başkanı Mutedeber Eroğlu, “Mukopolisakkaritoz, dernek sloganımızda da dikkat çektiğimiz gibi söylemesi zor ama yaşaması daha da zor bir hastalık.

Bugün burada hasta, hasta yakınları ve MPS gönüllüleri ile bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla toplandık. Burada olan ve bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlik kapsamında MPS hastalarının resimlerinden oluşan bir de sergi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.