DÜNYA TARİHİNDE GİZEMİNİ KORUYAN 4 MİSTİK OLAY!

DÜNYA TARİHİNDE GİZEMİNİ KORUYAN 4 MİSTİK OLAY!

Dünya tarihi çok ilginç olaylar ile dolu. Bu olayların kaynağı belki de çok basit ama gizemini hala koruyor. İşte dünya tarihinden açıklanamayan mistik olaylar...

McCartney öldü mü?

mistik.gif

Bu olay hala gizemini korumaktadır. The Beatles hayranları, basçı Paul McCartney'in 1966 yılında trafik kazasında hayatını kaybettiğini iddia ediyor. The Beatles'in kariyerinin zirvesinde olmasından kaynaklı olarak o yıllarda McCartney'in yerine başkasının konduğu söylentiler arasında. Hayranların bu iddiasını güçlendirecek birçok sebep var. O yıllardaki fotoğraflar karşılaştırıldığında büyük fiziksel farklılıklar, Beatles'ın “I'm So Tired” adlı şarkısının sonundaki konuşma tersten çalındığı zaman "Paul ölü bir adam, onu özlüyoruz" mesajları, albüm kapaklarında McCartney'in ölümünün temsili, bu iddiaları güçlendiriyor.

 

İskenderiye Kütüphanesi

mistik1.gif

MÖ 3. yy'da inşa edilen dünyanın en büyük kütüphanesinde 150 bin cilt el yazması bulunuyordu. Kaybolmaya yüz tutan birçok eserin aslı burada tutulurdu. 4 yy'a kadar devam eden bu sürecin sonunda kütüphane yakıldı. Ve genel tespit Hıristiyan fanatiklerinin yaktığıdır. Bir diğer iddia ise Sezar'ın burayı yaktığıdır. Yakılan kütüphanenin bulunduğu yere 2002'de bir yenisi yapılmıştır fakat kaybolup giden kültürel mirasın büyüklüğü bilinememektir.

 

Philadelphia Deneyi

mistik2.gif

Philadelphia Deneyi'nin sırrı hala çözülemiyor. Ve görünüşe göre de çözülemeyecek. Amerikalılar Albert Einstein'ın Birleşik Alan Teorisini bir gemi üzerinde uyguladılar. Bu teori bir maddeye uygulanan yüksek manyetik rezonansın zaman boyut kırılmasına uğramasını içeriyordu. Projede Albert Einstein, Dr. John Neumann ve Dr. Nikola Tesla'nın yer aldığı söylenir. Bu teorinin uygulandığı gemi dakikalar içinde 600 km uzağa giderek geri gelmiştir. Bu olay olduktan sonra iddialara göre gemi mürettebatı dakikalarca kusmuştur. Yine iddiaya göre mürettebatın metal levhalar içinde eridiği söylenmiştir. Hükümet bunu tamamen yalanlasa da deneye şahit olanlar hipnoz ve ilaç kullanarak gördüklerini anlatabileceklerini söylemişlerdir. Olaya dair tek bir delil bulunmazken, olayın tanıklarından bir tanesi kendi aracı içinde ölü bulunmuştur.

 

Nazca Çizgileri

mistik3.gif

Peru'daki Nazca bölgesinde kimler tarafından çizildiği bilinmeyen çizimler bulunuyor. Bu çizimlerin, MS. 200-700 arasında yaşayan bir uygarlığa ait olduğu düşünülüyor. Lama, ağaç, maymun gibi çizimler ilk olarak 1920'de bir uçak seyahati sırasında gözlemlenmiş. Bu çizimler hala sırrını korurken, UFO olabilme ihtimali iddialar arasında.

Kaynak:sondakika.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.