Ebru Şallı - Uğur Akkuş... EL ELE GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN BASIN AÇIKLAMASI!

Ebru Şallı - Uğur Akkuş... EL ELE GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN BASIN AÇIKLAMASI!

Boşanma iddialarıyla magazin gündeminden düşmeyen Ebru Şallı - Uğur Akkuş çifti günler sonra İstinye'de objektiflere yansıdı.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'un, dolandırıcılık gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı haberleri çıkmıştı.

Uzun zamandır maddi zorluklar yaşayan eşinin yanında olan 45 yaşındaki eski mankenin, artık boşanma kararı aldığı öne sürülmüştü.

"HİÇ UMURSAMIYORUZ BUNLARI"
Hakkındaki dedikoduları yalanlayan Akkuş, "Valla şöyle söyleyeyim şu zamana kadar 65 ülke gezdim, her sene dünyanın her yerine gidiyoruz.

Her gittiğimizde böyle şeyler çıkıyor, hiç umursamıyoruz bunları.

Son iki yıldan beri her gün bir haciz geliyor ama bunlar doğru değil" açıklamasını yapmıştı. 

EŞİNİN SOYADINI SİLDİ
Ebru Şallı'nın, sosyal medya hesabından 'Akkuş' soyadını kaldırması, boşanma dedikodusunu güçlendirmişti.

TV8'de yayınlanan '2. Sayfa' programında; Şallı'nın eve gelen hacizlerden artık sıkıldığı, hatta memurların eski eşi Harun Tan'ın evine kadar gitmesinin bardağı taşıran son damla olduğu belirtildi Borçlardan canı sıkılan eski mankenin, eşinden boşanmaya kararlı olduğu vurgulandı. 

EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş boşanma iddialarının ardından el ele görüntülendi

Ayrılık haberlerinin gölgesinde Ebru Şallı ve Uğur Akkuş, önceki akşam İstinye Park'ta el ele görüntülendi.

Son günlerde gündemden düşmeyen çifte, basında çıkan haberler soruldu.

Gazetecilerin ''Ebru Hanım ayrılık haberleriyle ilgili neler söyleyeceksiniz? Akkuş soyadını sosyal medya hesabınızdan neden kaldırdınız?'' şeklindeki sorusunu Şallı, gülerek yanıtsız bıraktı.

İkilinin bir hayli neşeli olması dikkatlerden kaçmadı.

KAÇAMAK CEVAPLAR!
Uğur Akkuş ise ''Geçtiğimiz aylarda cezaevine girdiğiniz doğru mu?'' sorusunu, ''Arkadaşlar ne alakası var. Amerika'daydım'' diyerek geçiştirdi.

Öte yandan 41 yaşındaki iş insanının geçtiğimiz aylarda Silivri cezaevinde olduğu ve koronavirüs nedeniyle cezaevinden düzenli olarak imza atması şartıyla çıktığı belgeleriyle ispatlanmıştı. 

Uğur Akkuş bugün bir basın açıklaması yayınlayarak hakkında çıkan haberlere cevap verdi. İşte o açıklama;

Kamuoyunun Bilgisine;

Müvekkilimiz Uğur Akkuş’un tarafı olduğu dava dosyaları, özel hayatı, aile yaşamı ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu A&S Global Yatırım Holding Anonim Şirketi bünyesinde yapılan yatırım anlaşmaları ile müvekkilimin dahil olduğu ticari hayattaki süreçleri basın ve yayın organlarınca farklı şekillerde yorumlanmış ve gerçeğe aykırı haberler yapılmış ve kamuoyu müvekkil hakkında olumsuz şekilde yanlış bilgilendirilmiştir.

Müvekkilim hakkında yakın bir tarihten bugüne kadar basında çıkan somut gerçeklerden uzak bu haberler, gerek müvekkilimin yönetim kurulu başkanı olduğu A&S Global Yatırım Holding Anonim Şirketi’nin ticari hayattaki istikbaline ve gerek ise müvekkilimin iş ve sosyal hayatındaki itibarına saldırır hale gelmiştir.

Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirmesini sağlamak maksadı ile bu basın açıklamasını yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Gerek Türk mevzuatı gerek Yargıtay İçtihatları gerekse doktrindeki hakim görüş, bir yayının hukuka uygun olması için gerçeklik, kamu yararı ve toplumsal ilgi, ölçülülük ve güncellik kriterlerinin tamamının sağlanması gerektiği konusunda hem fikirdir.

Müvekkil hakkında yapılan ve yukarıda sayılan kriterleri sağlamadığı için başta haber niteliği taşımayan yayınlar ile “Uğur Akkuş’un Kuveytli iş insanlarını 30 Milyon Dolar dolandırdığı, dolandırıcılık suçundan hüküm giydiği ve bu sebeple eşi Ebru Şallı ile Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçtığı, yurda dönmüş olması sebebi ile de derhal tutuklandığı ve cezasını infaz etmek üzere 20.03.2022 tarihinde akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine sevk edildiği, aynı zamanda eşi Ebru Şallı ile olan evliliğinin de sona erdiği ve çiftin boşanacakları” iddiaları kamuoyuna servis edilmiştir.

Öncelikle, müvekkilin ticari ve şahsi itibarını karalar, aile hayatını rahatsız eder mahiyetteki bu yayınların gazetecilik etiği ile bağdaşmadığını, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmekle mükellef olan medya kuruluşlarının halkı aydınlatma sorumluluklarını ihlal eden özensiz tutumları sonucu müvekkili, ailesini ve müvekkilin ortağı ve yöneticisi olduğu şirketlerdeki çalışanların hayatlarını olumsuz şekilde etkilediğini beyan etmek ve sayın basın mensuplarına bu değerli mesleğin önemini ve etkisini iyi niyet ile hatırlatmak isteriz.

Müvekkil Uğur Akkuş, saygın ve namuslu bir iş adamı olmakla beraber, eşi ile birlikte cemiyet hayatının tanınan ve saygı duyulan bireyleridir.

Ne var ki, bir kısım medya kuruluşları tarafından yayınlanan yukarıda yer verilen iddialar, müvekkilin itibarına gölge düşürmekle beraber, kamuoyu da yanıltmıştır.  

Zira müvekkilim hiç kimseyi dolandırmamış, eşine, çalışanlarına ve çocuklarına karşı her zaman sevgi dolu, onları koruyup kollayan ve menfaatlerini ön planda tutan bir birey olmuştur.

Müvekkilim dış ticaret ile iştigal eden bir iş insanı olması sebebi ile sık sık yurtdışına seyahat etmekte olup bu seyahatlerini, karşılıklı derin bir sevgi ve saygı besledikleri, mutlu bir şekilde evli olduğu eşi ile birlikte gerçekleştirmektedir.

Müvekkilin ya da eşinin yurtdışına kaçması söz konusu olmadığı gibi Amerika Birleşik Devletleri’ne tatile de gitmemiştir.

Müvekkilimiz yakın zamanda kamuoyunun bilgisine sunulacak büyük ve güzel projelere imza atmak üzere emek ve mesai harcamaktadır.

Nitekim işleri sebebi ile ayrıldığı Türkiye’ye kısa bir süre sonra dönmüştür.

Görüldüğü üzere, Müvekkilim yurtdışına kaçmadığı gibi asılsız haberlerde bahsi geçen sözde dolandırıcılık suçu sebebi ile de hiçbir zaman tutuklanmamıştır.

Kendisi hakkında dolandırıcılık suçunu işlemek sebebi ile verilmiş ve kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayıp, yargılaması devam etmektedir.

Üzülerek dile getirmek isteriz ki; işbu basın açıklamasına konu haberlerde başta gerçeklik, güncellik ve kamu yararı olmak üzere dürüst ve hukuka uygun bir haberde aranan hiçbir kriter sağlanmamış, Anayasa, 5651 Sayılı Yasa ile Basın Mevzuatı ve Türk Ceza Kanunu kapsamında gerçeğe aykırı işbu haberler ile müvekkil Uğur Akkuş’un kişilik haklarına saldırılmış, kendisi kamuoyu nezdinde rencide edilerek yanlış lanse edilmiştir.

Müvekkile yönelik ağır mağduriyete sebebiyet veren işbu gerçek dışı beyanlar içeren, haber niteliği taşımayan yayınlar karşısında her türlü maddi ve manevi dava ve talep hakkımızı saklı tuttuğumuzu beyan ederiz.

Bu asılsız haberlerin müvekkile zarar verme kastı içerisinde olan kaynağı da tespit edilmiş olup, ilgili şahıslar hakkında yargı makamlarına gerekli ihbarlar yapılacaktır.

Gerçek durumu kamuoyunun bilgisine sunarız.

 Saygılarımızla,

Uğur Akkuş Vekili Av. Derya Güler

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.