Ebru Yolver... `SOLO SERGİSİ` İLE NİŞANTAŞIN`DA RESİM SANATINA YENİ BİR SOLUK !..

Ebru Yolver... `SOLO SERGİSİ` İLE NİŞANTAŞIN`DA RESİM SANATINA YENİ BİR SOLUK !..

Tasarımcı ve Ressam Ebru Yolver`in, `Solo Sergisi`, 5 Ocak 2015 Pazartesi günü Nişantaşı`nda bulunan `Galeri Niş-Art`da sanat severlerle buluştu...

Haber; Mehmet KARADEMİR

İstanbul'un en seçkin sanat galerilerinden biri olan Geleri Niş-Art Nişantaşı'nda yer alan serginin açılış resepsiyonuna, Niş-Art Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Tokat, Niş-Art Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Şahin, Gazeteci-Yazar ve Program Yapımcısı Metin Uca, AKUT Genel Başkanı Nasuh Halruki, Ressam Ayla Akyol, Magazineworld Yayın Kurulu Üyesi ve Gündem Ekonomi İnternet Dergisi İstihbarat Şefi Oktay Kabdan, Ressam Meltem Aktaş ile Sanat Yönetmeni Pınar Kamber Çimen'in de aralarında bulunduğu iş, sanat ve basın dünyasından çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Tasarımcı ve Ressam Ebru Yolver'in, İstanbul da yasayan bir İzmirli gozuyle kendi cıkardıgı 'cafegrafin' tekniği ile içtiğimiz kahveyi boya olarak kullanarak resmettiği "Büyülü Şehir İstanbul/Kahve Kokulu Resimler" sergisi de 17 Mart 2014'de Ortaköy Sanat Galerisi'nde sanat severlerle buluşmuş ve büyük beğeni toplamıştı.

Ebru Elver'in bu ilginç teknikle yapmış olduğu sanat şaheserleri bir çok müze ve bir cok koleksiyonerde de bulunuyor.

Özgün, modern cizgisiyle kendi giysi ve aksesuar koleksiyonlarına da hayat veren çok yönlü sanatçı Ebru Yolver, Freelance olarak bir çok büyük markaya,ihracat firmalarına erkek ve kadın koleksiyonları hazırlamakta olup ayrıca firmalara, tasarım danısmanlıgı veren, eğitim projelerinde, dergilere, filmlere, dizilere stlying ve gümüş,altın takılarla aksesuarlar hazırlayan, D.E.U. Güzel Sanatlar Fakultesi'mezunu bir sanatçı.

Yolver, 2002 yılında aynı fakultenin Yüksek Lisans programında bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi almış ve bircok ihracat firmasında koleksiyonlar hazırlamış ayrıca Tasarım bölümü direktorlugu, Cad-Cam program operatorlugu de yapmış.

Sanatçı, 2009 yılında kurduğu firmasının kurucu ve ortagı olarak ;freelance yurtdısı ve yurtiçi firmalarına erkek ve kadın giysi, aksesuar, gümüş takı tasarım, koleksiyonlarına devam etmekte olup, takı tasarımlarıyla da ön planda olan bir isim.

Geçen yıl Mart ayında Kahve kokan resimler adı altında sanatseverlerle buluşan eserler Türkiye' de ilk olmanın da ayrıcalığını yaşamakta ve tablolarının bazılarını az sayıda tişört ve denim koleksiyonunda kullanıp,iki mesleğinin sentezi olarak bir koleksiyon oluşturmuş olup, 2010 İTO nun düzenlediği 'Derin Mavi' konulu vitrin yarışması'nda 1.lik ödülü almıştır.1994 (Damla)esarp yarışması Mansiyon ve Yarışma Sergisi de ödülleri arasındadır.

Ebru Elver'in bugüne kadar açmış olduğu ve sanat severleerle buluşturduğu sergiler ise;

2014 "Büyülü Şehir", Ortaköy Sanat Galerisi, İstanbul

2006 Chios Public Art Gallery (Sakız Adası'nda) Kişisel Sergi

2005 Universiad Bünyesinde,Osmanlı Demir Hindi kahvesinde Kişisel sergi

2004 Martı Sanat Galerisi

2003 Çetin Emeç Sanat Galerisi

2002 İzmir A.Ü. Tömer ve daha bir çok sergi.

Ebru Elver'in eserlerine ve etkinliklerine, www.ebruyolver.com' dan ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.