Edip Akbayram... '12 EYLÜL YARGILAMALARI BİR TİYATRO!'

Edip Akbayram... '12 EYLÜL YARGILAMALARI BİR TİYATRO!'

Edip Akbayram RS Fm 'de Michael Kuyucu 'nun hazırlayıp sunduğu "Müziğin Kilometre Taşları" adlı programa özel açıklamalarda bulundu.

Edip Akbayram bugünlerde yapılan 12 Eylül yargılamalarının bir tiyatro olduğunu söylerken , 80 darbesinin kendisine verdiği zararı dile getirdi.

12 Eylül Yargılamaları Bir Tiyatro

Edip Akbayram Rusya'nın Sesi adlı radyoda Michael Kuyucu 'ya 12 Eylül mağdurlarından biri olduğunu şu anısı ile anlattı. "Maddi manevi bir ambargo yaşadım. Sanatçı barıştan yanadır, dünyanın tüm sanatçılarına bakın hepsi barış ve sevgi sözcüklerini kullanır.

Bizler sanatçı olarak hep darbelere karşı olduk, evrenselleşmenin ve çağdaşlaşmanın temel direkleri bunlardır. 1980 darbesinin ertesi günü İzmir Fuarında çalışıyordum. Ertesi gün beni muhasebeye çağırdılar ve "maaşınıza zam işinize son" dediler. "Neden" dedim "sizi çalıştırırsak gazinomuzu kapatırlar" dediler.

"Benim suçum nedir" dedim "Sizin suçunuz solcu olmak" dediler..1985-86 yılına kadar hiç kimse çalıştırmadı beni,bir darbecilerden korktular. TRT bana on yıl ambargo uyguladı o dönem TRT 'nin başında olan başkanlarının hepsi kendi egolarını ve politikalarını bizler üzerinden uyguladılar." dedi.

Michael Kuyucu , Edip Akbayram'a günümüzde yapılan 12 Eylül yargılamaları hakkında ki görüşünü sorduğunda ise Akbayram şu yanıtı verdi : "Şu anda tiyatro oynanıyor ve buna da gülüyorum, başka bir şey de söylemek istemiyorum.." .

Bir Babanın Çocuğuna Ayakkabı Alamamasının Üzüntüsünü Yaşadım Edip Akbayram 1980 darbesinden sonra kendisine uygulanan ambargo yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığını ve çocuğuna ayakkabı alamayan bir baba olduğunu söyledi.

Edip Akbayram "Hiçbir zaman karamsar olmadım, bu süreç içinde işkence yaşayan arkadaşlarımı gördüm, ülkesinden kaçanları gördüm. Bunlar utanç verici şeyler. Bir babanın çocuğuna ayakkabı alamamasının üzüntüsünü yaşadım. Bunu yaşarken de o kadar para getirecek teklifler gördüm ki ayakkabı alamayan babaya iki kat para getirecek teklifler getirdiler, ama teslim olmadım ve her karanlık akşamın bir sabahı vardı dedim" diyerek 12 Eylül rejiminin kendisine uyguladığı rejime karşı nasıl direndiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.